Prajitura cu ciocolata si pere

de Oana in Prajituri, 3 Noi 2015 | 1818 vizualizari

 

Neaparat sa incercati aceasta prajitura delicioasa! 

 

INGREDIENTE

    • 150 ml lapte
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 225 gr unt
    • 4 oua
    • 225 gr zahar brun
    • o lingurita esenta de rom
    • 1 lingura cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    • 200 gr faina
    • un praf de sare
    • 6 pere
    • 2 linguri fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si pere:



  • Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot




  • Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte




  • Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata




  • Adauga esenta de rom si lasa la racit




  • Intre timp, mixeaza ouale intregi cu zaharul brun, pana devin pufoase si isi tripleaza volumul




  • Amesteca faina cu un praf de sare, cacao si praf de copt si pune apoi putin cate putin peste compozitia cu oua




  • Adauga apoi crema de lapte si ciocolata, putin cate putin, mixand la viteza mica




  • Pune hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara (30 x 20 cm) si rastoarna compozitia




  • Curata perele, taie-le pe jumatate, pe lungime si scoate cu grija cotorul cu seminte




  • Taie-le apoi felii in forma de evantai si asaza-le deaupra compozitiei




  • Presara deasupra migdalele si coace prajitura la 180 de grade, cam 45 de minute, pana se Incheaga bine si trece testul scobitorii




  • Las-o la racit, apoi portioneaz-o si pudreaz-o cu zahar



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

dantes 1

06.11.2015, 06:32

Buna!

anca_rm 1

18.08.2017, 11:35

ce prajitura faina , cred ca o se la placa musafirilor de azi

kytz 1

19.08.2017, 09:18

Neapărat aș servi o bucățică...două...trei... !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Învârtită cu dovleac