Desert prajitura cu visine, vanilie si jeleu

de AndreeaLiță in Prajituri, 23 Oct 2017 | 3202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă
  • 2 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 100 g vișine fără sâmburi
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 esență de vanilie
  • sare
  • Crema :
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 esență de vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Jeleu:
  • 1 plic tort gelee rosu
  • 250 ml apa
  • 4 linguri zahar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine, vanilie si jeleu:

Se bat ouăle cu sare și zahar. Se adaugă esența, zaharul vanilinat și 5 linguri de faina. Se pune compoziția în tava unsa cu ulei. Vișinele se amesteca cu o lingura de faina și se pun peste blat si se coace 30 de minute, la 180 grade C.

Se hidratează gelatina. Se amesteca laptele cu zaharul, zaharul vanilinat și budinca și se fierbe pana se îngroașă. Se lasa sa se răcească putin si se adauga gelatina si esenta. Se pune peste blat si se lasa la rece o ora.

Se amesteca apa cu zaharul și plicul de tort gelee si se fierbe un minut. Se pune peste crema de vanilie și se lasă la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine, vanilie si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vis