Tarta cu crema de vanilie si mere

de Sidy in Prajituri, 17 Apr 2011 | 4542 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri apa calduta

Pentru umplutura:

  • 3-4 mere
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si mere:

Facem blatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin.
Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema si merele.
Crema de vanilie o facem mixand bine oul si galbenususl cu zaharul , pina cand acesta din urma se topeste.Adaugam apoi amidonul si laptele putin cate putin.Nu uitam sa adaugam si coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.
Merele le scobim de cotor , apoi le curatim si le taiem felii.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unei sucitori.
Punem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste aluat asezam feliile de mere, presaram scortisoara, deasupra turnam crema de vanilie.
Cuptorul preincalzit la 180 de grade C .
Dam tava cu tarta la cuptor pentru 50-60 minute pina se intareste crema si se rumenesc marginile tartei.
Lasam sa se raceasca tarta in forma, apoi o scoatem si poate fi portionata.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere