Tarta cu crema de vanilie si mere

de Sidy in Prajituri, 17 Apr 2011 | 2751 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri apa calduta

Pentru umplutura:

  • 3-4 mere
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si mere:

Facem blatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin.

Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema si merele.

Crema de vanilie o facem mixand bine oul si galbenususl cu zaharul , pina cand acesta din urma se topeste.Adaugam apoi amidonul si laptele putin cate putin.Nu uitam sa adaugam si coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.

Merele le scobim de cotor , apoi le curatim si le taiem felii.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unei sucitori.

Punem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste aluat asezam feliile de mere, presaram scortisoara, deasupra turnam crema de vanilie.

Cuptorul preincalzit la 180 de grade C .

Dam tava cu tarta la cuptor pentru 50-60 minute pina se intareste crema si se rumenesc marginile tartei.

Lasam sa se raceasca tarta in forma, apoi o scoatem si poate fi portionata.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

18.04.2011, 09:55

elena1988 1

21.04.2011, 09:48

adry88 1

31.05.2011, 20:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si foi de iaurt