Prajitura cu morcovi

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 16 Oct 2011 | 2143 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g morcov
  • 50 g unt
  • 65 ml lapte
  • 250 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  • Cateva mure(optional)
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara rasa
  •  
  • Glazura:
  • Zahar pudra
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi:

 

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit,laptele si vanilia. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea cu gauri potrivite. Se adauga compozitie lichide si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara si nucsoara . Se adauga compozitie si se mixeaza bine pentru a nu ramane cocoloase.

 

Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si deasupra se aseaza murele. Se introduce in cuptorul preincalzit oentru 35-40 minute,la temperatura medie-mica. Se face testul scobitorii. Se lasa in tava pana se raceste,apoi se scoate si se prportioneaza.

 

Glazura:

 

Zaharul pudra se amesteca cu cateva picaturi de  zeama de lamaie  pana se obtine o glazura omogena si se toarna peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

luminita20_2006 1

17.10.2011, 13:26

foarte delicioasa

alinutzika 1

17.10.2011, 15:39

arata super

MIUTA 1

17.10.2011, 17:28

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!