Prajitura cu morcovi

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 16 Oct 2011 | 2293 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g morcov
  • 50 g unt
  • 65 ml lapte
  • 250 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  • Cateva mure(optional)
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara rasa
  •  
  • Glazura:
  • Zahar pudra
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi:



Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit,laptele si vanilia. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea cu gauri potrivite. Se adauga compozitie lichide si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara si nucsoara . Se adauga compozitie si se mixeaza bine pentru a nu ramane cocoloase.



Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si deasupra se aseaza murele. Se introduce in cuptorul preincalzit oentru 35-40 minute,la temperatura medie-mica. Se face testul scobitorii. Se lasa in tava pana se raceste,apoi se scoate si se prportioneaza.



Glazura:



Zaharul pudra se amesteca cu cateva picaturi de zeama de lamaie pana se obtine o glazura omogena si se toarna peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

luminita20_2006 1

17.10.2011, 13:26

foarte delicioasa

alinutzika 1

17.10.2011, 15:39

arata super

MIUTA 1

17.10.2011, 17:28

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
"Chec lipit"