Prajitura cu morcovi

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 16 Oct 2011 | 2361 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g morcov
  • 50 g unt
  • 65 ml lapte
  • 250 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  • Cateva mure(optional)
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara rasa
  •  
  • Glazura:
  • Zahar pudra
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi:



Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit,laptele si vanilia. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea cu gauri potrivite. Se adauga compozitie lichide si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara si nucsoara . Se adauga compozitie si se mixeaza bine pentru a nu ramane cocoloase.



Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si deasupra se aseaza murele. Se introduce in cuptorul preincalzit oentru 35-40 minute,la temperatura medie-mica. Se face testul scobitorii. Se lasa in tava pana se raceste,apoi se scoate si se prportioneaza.



Glazura:



Zaharul pudra se amesteca cu cateva picaturi de zeama de lamaie pana se obtine o glazura omogena si se toarna peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

luminita20_2006 1

17.10.2011, 13:26

foarte delicioasa

alinutzika 1

17.10.2011, 15:39

arata super

MIUTA 1

17.10.2011, 17:28

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada