Tarta cu fructe/ Minitarte

de alinutza1983 in Prajituri, 12 Oct 2010 | 5190 vizualizari

 

Aluatul acesta il folosesc cu incredere pentru tarte ( sau mini tarte )...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura ( cu varf ) zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 300 gr )
  • pentru umplutura:
  • 2 plicuri praf budinca vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • fructe la alegere
  • pentru finisare:
  • 250 ml zeama compot ( sau apa cu zahar )
  • 1 plic tort gelee
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe/ Minitarte:

PREPARARE:



1. Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se taie in bucati mici, se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri de ou, pana obtinem o consistenta spumoasa ( putem folosi mixerul ).



2. Separat, amestecam faina cernuta cu un praf de sare, apoi omogenizam compozitia anterioara cu faina..



3. aluatul se da la rece pentru aproximativ o ora.



4. dupa ce aluatul a stat la frigider perioada recomandata , se intinde o foaie potrivit de groasa , pe o suprafata infainata


5. se pregateste o tava de tarta , unsa cu putin unt si captusita cu faina ( dei nu e absolut necesar, intrucat aluatul are deja in compozitie unt si nu se va lipi.


6. se pune foaia in tava, se intinde cu atentie, apoi se inteapa cu o furculita, pentru ca la copt sa nu existe riscul ca aluatul sa se umfle si sa se ridice inestetic din tava ,....eventual se poate pune o hartie de cpt cu boabe de fasole peste...


7. se da totul la cuptor pntru aparoximativ 20- 25 minute, la foc mediu ( spre mic ), altfel exista riscul sa se rumeneasca prea tare ( asa cum am patit-o eu : ) ).


8. cat timp aluatul este la cuptor, pregatim fructele pe care alegem sa le punem pe tarta si budinca de vanilie, care se pregateste potrivit instructiunilor de pe plic.cand tarta este gata, se transfera pe un platou, apoi se pune peste budinca calda ( se pune calda pentru ca in mod contrar, se va intari si va prinde o pojghita deasupra, iar apoi nu mai are consistenta dorita) si bucatile de fructe.



9.pentru finisare , alegem sa punem deasupra o gelatina pentru torturi ( tort gelee ) - eu am gasit ceva de genul in magazinul Plus.

10. Tarta se pastreaza la frigider 2-3 zile ( daca rezista : ) ); se serveste rece!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe/ Minitarte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

lilik 1

13.10.2010, 20:23

buna buna

kamy 1

13.10.2010, 22:48

5f

elena1988 1

30.01.2011, 18:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu nucă, vin alb şi trandafiri

de Ancutsa 5

ieri la 22:34

Zacusca de vinete

de RODIMUR 5

ieri la 22:32

Dulceata de ardei iuti

de Rocsi 9

ieri la 22:04

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si alune de padure