Prajitura Bounty

de madi_marin in Prajituri, 18 Ian 2011 | 14781 vizualizari

 

By Laura Sava ....cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 8 linguri cu lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • Crema :
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri cu varf cu gris
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g margarina
  • Insiropat :
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Se prepara blatul : se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun apoi laptele, cacaoa, praful de copt si faina. se omogenizeaza bine. Se pune aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 minute, dar pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se da la racit.


Se prepara siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a dizolvat complet caramelul. Se raceste putin, apoi se toarna peste blat.


Crema : se pun intr-un vas la foc mic zaharul, laptele, margarina , grisul si esenta de vanilie. Cand compozitia s-a ingrosat se adauga nuca de cocos si se amesteca bine, apoi se toarna calduta peste blatul insiropat.


Glazura se prepara topind margarina si ciocolata la baina marie. Se repartizeaza peste crema.


Se da prajitura la rece cam o ora, dupa care se poate portiona. Se decoreaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

lilik 1

22.01.2011, 23:13

super

alinutzika 1

22.08.2011, 23:06

ce buna

ralu_ca 1

11.08.2014, 07:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca