Prajitura Bounty

de madi_marin in Prajituri, 18 Ian 2011 | 15199 vizualizari

 

By Laura Sava ....cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 8 linguri cu lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • Crema :
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri cu varf cu gris
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g margarina
  • Insiropat :
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Se prepara blatul : se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun apoi laptele, cacaoa, praful de copt si faina. se omogenizeaza bine. Se pune aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 minute, dar pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se da la racit.


Se prepara siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a dizolvat complet caramelul. Se raceste putin, apoi se toarna peste blat.


Crema : se pun intr-un vas la foc mic zaharul, laptele, margarina , grisul si esenta de vanilie. Cand compozitia s-a ingrosat se adauga nuca de cocos si se amesteca bine, apoi se toarna calduta peste blatul insiropat.


Glazura se prepara topind margarina si ciocolata la baina marie. Se repartizeaza peste crema.


Se da prajitura la rece cam o ora, dupa care se poate portiona. Se decoreaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

lilik 1

22.01.2011, 23:13

super

alinutzika 1

22.08.2011, 23:06

ce buna

ralu_ca 1

11.08.2014, 07:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zi si noapte