Prajitura cu visine

de divainbucatarie in Prajituri, 10 Iun 2011 | 2185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 150 g ulei
  • 1 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
  • 500-600 g visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul. praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Punem visinele (fara samburi) date prin zahar, scurse de sirop si apoi tavalite prin putina faina.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.
Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine-0
Prajitura cu visine-1
Prajitura cu visine-2

COMENTARII (17)

ionela2682

ionela2682 1

10.06.2011, 16:40

excelent!

LUK

LUK 1

10.06.2011, 18:25

ce crusta frumoasa are..delicioasa

LicutaMarin

LicutaMarin 1

10.06.2011, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!