Somloi Galusca

de miremirc in Prajituri, 29 Ian 2012 | 26437 vizualizari

 

by Ina

 

INGREDIENTE

Blat vanilie :

  • 3 oua,
  • 4 lg zahar,
  • un varf cutit de sare,
  • 1 lg apa fiarta,
  • 4 lg faina,
  • 1/2 lgt praf de copt,
  • 1 lgt esenta de vanilie

Blat cacao :

  • 3 oua,
  • 4 lg zahar,
  • un varf cutit de sare,
  • 1 lg apa fiarta,
  • 3 lg faina,
  • 1 lg cacao,
  • 1/2 lgt praf de copt

Blat nuca :

  • 3 oua,
  • 4 lg zahar,
  • un varf cutit de sare,
  • 1 lg apa fiarta,
  • 2 lg faina,
  • 2 lg nuci macinate,
  • 1/2 lgt praf de copt

Sirop :

  • 100 ml apa,
  • 80 g zahar,
  • 2 lg rom

Crema :

  • 4 oua,
  • 800 ml lapte,
  • 300 g zahar,
  • 150 g faina,
  • esenta vanilie,
  • nuci macinate,
  • 100 g stafide

Decor :

  • 200 ml frisca,
  • sos de ciocolata (Nesquik)      
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somloi Galusca:

Pentru blat de vanilie : mixam ouale cu praful de sare si zaharul, pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam apa fiarta, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie.Intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 15 minute.


Pentru blatul de cacao : mixam ouale cu sarea si zaharul, apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Dam la copt pentru 15 minute.


Pentru blatul de nuca : mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Dam la cuptor in tava pentru 15 minute.


Pentru sirop : intr-un ibric punem apa cu zaharul. Punem pe foc si amestecam din cand in cand,apoi lasam sa fiarba pentru 5 minute; dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. lasam sa se raceasca.


Pentru crema : intr-o cratita punem 600 ml lapte si 200 g zahar sa dea in clocot. Cele 4 albusuri le batem spuma tare cu 100 g zahar si esenta de vanilie; lasam deoparte.


Separat amestecam faina cu 200 ml lapte ramas, adaugam cele 4 galbenusuri pe rand, amestecand pentru omogenizare. Peste aceste galbenusuri turnam in fir subtire laptele firbinte si amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase. Luam de pe foc si imediat, asa fierbinte amestecam albusurile cu crema de galbenusuri. Lasam putin sa se racoreasca crema si apoi putem sa o intindem pe cele 3 foi.


Asamblare : blat de vanilie- sirop-1/2 crema - presaram nuci macinate


blat cacao - sirop- 1/3 crema - presaram nuci macinate


blat de nuca - sirop - 1/3 crema - nuci macinate-stafide-pudra de cacao


frisca batuta spuma tare


sos de ciocolata



Mersi Ina pentru reteta : a fost super buna prajitura :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somloi Galusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

babi5 1

19.09.2013, 11:21

nicoleta_girl 1

25.09.2013, 22:16

Delicioasa!

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:28

mmm...delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somloi Galuska