Tort Somloi

de Criss in Torturi, 24 Mai 2012 | 5584 vizualizari

 

Duminica am avut de sarbatorit un eveniment (doua chiar :) ), si am invitat parintii la masa. Desi aveam in plan un cu totul alt tort, sotul meu a zis sa fac un tort Somloi, adaptare dupa prajitura Somloi galuska. Desi aspectul nu e tocmai cum mi l-am imaginat, tortul a fost pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri faina
  • Blat maro:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -2 1/2 lingura faina
  • -1 lingura cacao
  • Blat cu nuca
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri nuca macinata
  • -1 lingura faina
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • -120 g zahar
  • -1 esenta de rom
  • Crema:
  • -4 oua
  • -4 linguri amidon sau faina
  • -8 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -650 ml lapte
  • -150 g stafide spalate si inmuiate in rom -nuca macinata
  • Decor:
  • -bordura de ciocolata din 100 g ciocolata amaruie (Primola)
  • -50 g ciocolata pentru inimioare si pentru spritat peste frisca
  • -capsuni trase in ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Somloi:

Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.


Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de jos in sus, se adauga faina.


La fel se procedeaza si la celelalte blaturi.La blatul maro am cam dat-o in bara, in sensul ca am facut blatul din 2 oua si abia cand l-am pus in tava mi-am dat seama. Ei, nu-i nimic, a iesit un pic mai subtire decat celelalte doua.


Pentru crema, separam ouale si batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul, vanilia, amidonul si turnam usor laptele caldut. Firbem crema pana capata consistenta unei budinci apoi adaugam albusurile spuma si amestecam usor pana se inglobeaza in crema fierbinte.


Asamblare: Blat alb, insiropat, cu siropul de zahar cu rom, 1/3 din crema, nuca macinata si stafide in functie de preferinta. Blat maro, insiropat, 1/3 crema, nuca macinata, stafide


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Somloi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Poliana 1

31.05.2012, 12:38

Wow, arata f bine! Felicitari!

Alinutza80 1

05.06.2012, 15:23

arata foarte,foarte bine si La multi ani!

Mirela Suba 1

23.11.2013, 10:23

magnific

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Somloi