Prajitura Somloi

de Alinutza80 in Prajituri, 5 Iun 2012 | 9627 vizualizari

 

Reteta este de la Ina cu mici modificari. Multumesc mult Ina pentru reteta !

 

INGREDIENTE

  • Blatul cu vanilie
  • 3 oua
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • 3-4 picaturi esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • Blatul cu cacao
  • 3 oua
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blatul cu nuca
  • 3 oua
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 120 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 fiole cu esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • o esenta de vanilie
  • 300 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 3 oua
  • Pentru decor:
  • miez de nuca
  • cacao
  • frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Somloi:

Blat de vanilie


Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua sa mixam pana obtinem o spuma tare. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, apoi se adauga si apa fierbinte, esenta de vanilie, iar mai apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza faina si se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit, aprox 15-20 minute.


Blatul de cacao se prepara la fel ca la blatul cu vanilie: se separa albusurile de galbenusuri, in albusuri se pune un praf de sare si incepem sa mixam. Se adauga zaharul si mixam pana obtinem o spuma consistenta. Se incorporeaza pe rand galbenusurile , apoi adaugam si apa fierbinte, faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza faina si turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace cca 15-20 minute, in cuptorul preincalzit.


La blatul cu nuca urmam acelasi procedeu ca la celelalte 2 blaturi : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa mixam. Se incorporeaza galbenusurile , se adauga si apa fierbinte, iar mai apoi faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza faina si se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.


Siropul: Topim apa impreuna cu zaharul si esenta de rom.


Crema de vanilie : Intr-o cratita adanca se toarna jumatate din cantitatea de lapte si se adauga esenta de vanilie. Se separa ouale si se adauga galbenusurile in cealalta jumatate din cantitatea de lapte, se adauga si jumatate din zahar si faina. Se amesteca bine cu telul para si se pune in laptele de pe foc. Se amesteca continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor, pana se ingroasa crema. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul ramas si le incorporam usor in crema usor calduta.


Asamblare:


Se aseaza blatul cu vanilie pe un platou mare sau in tava, il insiropam si-l acoperim cu 1/3 din crema de vanilie, apoi presaram nuca macinata, asezam blatul cu cacao, insiropam, intindem a 2-a parte din crema si presaram iar nuca macinata. Deasupra se aseza blatul cu nuca, se insiropeaza, intindem restul de crema si presaram iar nuca macinata si cacao.


Decoram cu frisca, nuci si dupa preferinta cu stafide si sirop de ciocolata.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Somloi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Alinutza80 1

07.06.2012, 13:42

Dia ,Sufletista

miremirc 1

08.06.2012, 22:09

E super buna !

Alinutza80 1

09.06.2012, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Noapte venetiana"