Cosulete dulci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Apr 2010 | 8436 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa propriile gusturi.Sunt bune ,insa cred ca mai reusite ar fi cu alta crema.E prima oara cand le fac.Data viitoare o sa le umplu cu altceva;)

 

INGREDIENTE

  • pt cosulete:
  • un pachet de unt
  • 450gr faina
  • 125gr zahar
  • 1 Ou
  • zahar vanilat,
  • un praf sare
  • crema:
  • un plic CREMA CIOCOLATA CU GUST DE TRUFE SI ROM(DR.OETKER)
  • 200ML frisca mixata cu 2linguri zahar
  • 7-8linguri nuca macinata
  • 250ml lapte
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete dulci:

Cosuletele



-amestecam cu mana untul cu zaharul, oul, vanilia, sarea si cate putina faina pana ce aluatul capata consistenta si numai este faramicios. formam o bila si o introducem la frigider pt 10minute



impartim aluatul in 36 bilute



fiecare biluta o introducem in forma unsa cu unt(am uns-o doar odata desi am copt de 5ori)si o modelam cu degetul mare dandu-i forma cosuletului



se coc la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,aprox10-12min



Crema



preparam crema conform instructiunilor de pe plic(mixam praful cu 250ml lapte)



o amestecam apoi cu frisca si nuca



umplem cosuletele



ornam cu jumatati de miez de nuca usor prajita




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

gaby_duceag 1

19.04.2010, 19:39

Epurasha,eu le-am luat de la supermarket inainte de Paste.1,5lei/buc.Erau si mai mici cu 1leu.Daca mai sunt sau daca mai aduc,te servesc cu drag.Nu mi-a placut umplutura,in sensul ca nu merge cu cosuletele astea,trebuie ceva sa inmoaie cosul.

madi_marin 1

19.04.2010, 19:55

Epurasha....si eu mi+am luat de curand forme de tarta de la un magazin cu articole de menaj....si am dat pe cele mici 1,3 lei si erau si mai mari cu 1,5 lei parca.....

ade_lina 1

08.02.2012, 10:44

cosuletele merg foarte bine umplute cu gem de prune si deasupra albus de ou batut spuma cu zahar si nuca macinata.le dai la cuptor si ies delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru