Crostata cu ricotta

de adasev12 in Prajituri, 2 Iul 2012 | 2654 vizualizari

 

buna si atat!
sursa de insiratie: http://www.buonalavita.it/nestle/main/ricette_wellness/crostata_di_ricotta.aspx,
doar ca eu am adgat si ananas in reteta

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • un ou
  • coaja de lamaie rasa
  • pt umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 100 g stafide
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • coaja de la jum de portocala, rasa
  • un compot de ananas
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu ricotta:

Intai punem stafidele la inmuiat si umflat in suc de ananas...sau apa, daca nu folositi ananas din conserva.

Facem apoi aluatul: eu am folosit margarina vegetala. Se lasa la temperatura camerei sau se pune la microunde la temperatura mica sa se inmoaie, apoi se freaca bine cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga apoi oul si se amesteca bine iar la sfarsit faina. Eu am folosit mixerul, fiind un aluat mai moale. S-ar putea sa fi pus totusi cam 300 g faina...initial am masurat 250 g dar mi s-a parut cam moale si am mai adaugat doua linguri...Aluatul se infoliaza si se da la frigider jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura: frecam bine ricotta cu zaharul si coaja de portocala, punem apoi galbenusurile pe rand si frecam bine. Albusurile le batem spuma si le incorporam la sfarsit in compozitie. Stoarcem bine stafidele si le punem si pe ele, apoi taiem 4-5 rondele de ananas bucatele si le adaugam in compozitie.

Scoatem de la frigider aluatul si il impartim in trei. Intindem 2 parti din aluat cu ajutorul a doua folii, fiindca e foarte lipicos. Il punem in tava cu hartie de copt (eu am folosit tava cu diametrul de 24 cm), il intindem si pe marginile tavii, apoi intepam bine aluatul cu o furculita. Punem umplutura si nivelam frumos. Din a treia parte din aluat facem niste fasii lungi si garnisim crostata deasupra. De obicei se fac romburi, dar eu am vrut ceva deosebit si am incercat o panza de paianjen...

Dam crostata la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute maxim. Lasam sa se raceasca in cuptor, dupa ce am stins focul, si cand e destul de racita, pudram cu zahar pudra deasupra.

Se poate servi cu bucati de portocala si ananas.

Pofta buna!

merge fff bine la cafeluata.

 

RETETA IN IMAGINI

Crostata cu ricotta-0
Crostata cu ricotta-1
Crostata cu ricotta-2
Crostata cu ricotta-3
Crostata cu ricotta-4
Crostata cu ricotta-5
Crostata cu ricotta-6
Crostata cu ricotta-7
Crostata cu ricotta-8
Crostata cu ricotta-9
Crostata cu ricotta-10
Crostata cu ricotta-11
Crostata cu ricotta-12
Crostata cu ricotta-13
Crostata cu ricotta-14

COMENTARII (22)

adasev12

adasev12 1

04.07.2012, 00:36

sim0na, ms frumos

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 08:02

Ce apetisanta la fav

adasev12

adasev12 1

05.07.2012, 14:39

MIHAELA....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!