Crostata cu ricotta

de adasev12 in Prajituri, 2 Iul 2012 | 3065 vizualizari

 

buna si atat!
sursa de insiratie: http://www.buonalavita.it/nestle/main/ricette_wellness/crostata_di_ricotta.aspx,
doar ca eu am adgat si ananas in reteta

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • un ou
  • coaja de lamaie rasa
  • pt umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 100 g stafide
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • coaja de la jum de portocala, rasa
  • un compot de ananas
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu ricotta:

Intai punem stafidele la inmuiat si umflat in suc de ananas...sau apa, daca nu folositi ananas din conserva.


Facem apoi aluatul: eu am folosit margarina vegetala. Se lasa la temperatura camerei sau se pune la microunde la temperatura mica sa se inmoaie, apoi se freaca bine cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga apoi oul si se amesteca bine iar la sfarsit faina. Eu am folosit mixerul, fiind un aluat mai moale. S-ar putea sa fi pus totusi cam 300 g faina...initial am masurat 250 g dar mi s-a parut cam moale si am mai adaugat doua linguri...Aluatul se infoliaza si se da la frigider jumatate de ora.


Intre timp pregatim umplutura: frecam bine ricotta cu zaharul si coaja de portocala, punem apoi galbenusurile pe rand si frecam bine. Albusurile le batem spuma si le incorporam la sfarsit in compozitie. Stoarcem bine stafidele si le punem si pe ele, apoi taiem 4-5 rondele de ananas bucatele si le adaugam in compozitie.


Scoatem de la frigider aluatul si il impartim in trei. Intindem 2 parti din aluat cu ajutorul a doua folii, fiindca e foarte lipicos. Il punem in tava cu hartie de copt (eu am folosit tava cu diametrul de 24 cm), il intindem si pe marginile tavii, apoi intepam bine aluatul cu o furculita. Punem umplutura si nivelam frumos. Din a treia parte din aluat facem niste fasii lungi si garnisim crostata deasupra. De obicei se fac romburi, dar eu am vrut ceva deosebit si am incercat o panza de paianjen...


Dam crostata la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute maxim. Lasam sa se raceasca in cuptor, dupa ce am stins focul, si cand e destul de racita, pudram cu zahar pudra deasupra.


Se poate servi cu bucati de portocala si ananas.


Pofta buna!


merge fff bine la cafeluata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

adasev12 1

04.07.2012, 00:36

sim0na, ms frumos

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 08:02

Ce apetisanta la fav

adasev12 1

05.07.2012, 14:39

MIHAELA....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei