Prajitura Tosca

de Rocsi in Prajituri, 13 Mar 2016 | 6611 vizualizari

 

Ma gandesc sa fac prajitura asta de vreo 2 ani :)))...Da, da, stiu ca a trecut mult timp, insa, in acest week-end, i-am venit de hac. Impresii? Prea buna, crema prea spumoasa, ce mai, o prajitura prea grozava.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 8 albusuri
    • 3/4 cana de zahar
    • 6 linguri faina
    • 60 gr mac
    • 40 gr nuca de cocos
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 8 galbenusuri
    • 200 gr zahar
    • 4 linguri si 1/2 amidon
    • 500 ml lapte
    • 100 gr unt de 80% grasime
    • 150 ml frisca lichida
    • 1 pastaie de vanilie
    • 3 lingurite extract de vanilie
    Glazura:
    • 100 gr ciocolata cu lapte
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 100 ml frisca lichida
    • 200 gr biscuiti Petit Beurre
    • 1 cana cu cafea preparata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul:

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma.

Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua.

Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai mica.

Adaugam si macul, nuca de cocos, vanilia, amestecam usor cu o paleta, pana sunt bine incorporate.


Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia de blat si o nivelam.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, pana este usor rumenit deasupra. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.


Crema:

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul.

Adaugam amidonul, amestecam, apoi punem laptele si semintele de la pastaia de vanilie.

Le incorporam bine cu un tel, trasferam totul pe foc (atentie: folositi o cratita cu fundul mai gros).

Lasam focul la mic spre potrivcit, amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca.

O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

Crema rece o mixam, adaugam untul de la temperatura camerei si amestecam bine.

Frisca, rece, o mixam pana devine spuma. O incorporam in crema de mai sus impreuna cu extractul de vanilie.


Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul.

Asezam blatul in tava, punem crema si o nivelam.

Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, unul langa altul.


Glazura:

Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele, impreuna cu frisca lichida.

Le transferam pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este topita complet.

Glazura calda o turnam uniform peste biscuiti, o dam la frigider pentru 5-6 ore sau chiar peste noapte.

O portionam si servim.

Sa aveti pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Rocsi 1

17.03.2016, 20:26

Multumesc Dantes

Rocsi 1

17.03.2016, 20:26

Saru-mana, Cris

Rocsi 1

17.03.2016, 20:26

Andra, daca iti place macul, sa o incerci, ca este grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca