Tavalita

de ella 87 in Prajituri, 6 Feb 2011 | 3067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250gr faina,
  • 250gr zahar,
  •  1ou,
  • 50gr margarina,
  •  100 ml apa minerala,
  • 1 pliculet de praf de copt,
  •  ciocolata menaj,
  • nuca de cocos
  • ,nuci,
  • coaja portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

Se pune oul si se bate cu zaharul pana se dizolva,


se pune peste margarina,1 praf de sare, praful de copt se amesteca cu faina inainte si se toarna in ploaie pana se formeaza un aluat,


la sfarsit adaugam si apa minerala sau lapte daca doriti,putina coaja de portocala.


Turnati compozitia intr-o tava si dati la cuptor cca.25/30min. la foc mediu.


Intre timp puneti ciocolata intr-un bol cu o lingura de margarina si bagati la microunde,daca nu topiti-o pe foc.


Spargem nucile si le faramitam, amestecam cu nuca de cocos,


dupa ce scoatem prajitura o lasam sa se raceasca si o taiem patratele potrivite, dam prin glazura de ciocolata si apoi prin cocos cu nuca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

vanilla 1

07.02.2011, 13:41

de curand am facut si eu reteta asta, si am folosit lapte de soia! a iesit mai buna de cat varianta clasica!

ella 87 1

07.02.2011, 22:58

daca aveam si lapte iesia mai buna cred...dar incercand inveti...

adry88 1

04.07.2011, 16:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema caramel