Desert prajitura Tosca

de Criss in Prajituri, 25 Apr 2015 | 18908 vizualizari

 

Din ciclul "am bifat-o si pe asta", azi, prajitura Tosca. Blat cu fulgi de cocos si mac, crema de vanilie, biscuiti insiropati si ciocolata. Prajitura aceasta e unsa din specialitatile mamei mele, doar ca eu am adaptat-o dupa gustul nostru. Eu nu mai folosesc de multi ani creme cu budinca si margarina Rama, astfel ca prajitura mea nu prea mai seamana cu cea pe care o face mama.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g mac
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o limeta

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 4 linguri amidon (daca va place mai mult, puneti o budinca de vanilie)
  • 200 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 1 plic gelatina hidratata in apa
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita extract de vanilie

Sirop:

  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa -esenta de rom

Decor:

  • 2 pachete de biscuiti petit beure
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blat: Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (fulgii de cocos, macul, faina si praful de copt) si se toarna peste albusurile batute spuma. Se amesteca totul cu o lingura sau cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am folosit o tava 28/38 cm. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic si se coace blatul 30-35 minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si amidonul, se adauga laptele caldut si se fierbe crema pana cand se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Se lasa putin sa se rcoreasca apoi se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva toata gelatina. Cand crema e suficient de rece se adauga si frisca batuta. Se omogenizeaza crema apoi se intinde peste blat.

Sirop: Zaharul se caramelizeaza, se adauga apoi apa si se fierbe siropul pana se topeste caramelul. Se adauga esenta de rom si se lasa siropul sa se raceasca de tot.

Biscuitii se trec prin sirop si se asaza unul langa altul peste crema. Nu trebuie tinuti in sirop foarte mult pentru ca se vor sfarama, deci doar se trec prin sirop. Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde, se amesteca cu frisca lichida si se glazureaza prajitura. Se pune prajitura in frigider minim 3 ore, dupa care se poate taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Criss 1

27.04.2015, 14:30

doinatarcea 1

01.10.2015, 21:23

Aspectoasa si foarte buna

UrsanMihaela 1

06.01.2018, 12:21

ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata