Prajitura Tosca

de Lau in Dulciuri, 3 Ian 2017 | 1318 vizualizari

 

Era de mult pe lista de asteptare :)) M-am inspirat de la draga noastra Gaby
,,Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g mac
  • 3 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor
  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat


Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, mixand pana ce rezulta o bezea lucioasa si tare.


Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol, amestecam cu o paleta, dupa care turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.


Crema


Punem laptele intr-o cratita si punem pe foc sa se incalzeasca.


Intr-un bol, amestecam galbenusurile, zaharul, praful de budinca si adaugam treptat laptele caldut. Se pune amestecul din nou pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa. La final, adaugam gelatina hidratata si dizolvata pe baie de abur. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.


Dupa ce crema s-a racit, adaugam frisca batuta si amestecam bine.


Turnam crema peste blat si dam la rece 30 minute.


Sirop


Zaharul il caramelizam, adaugam apa (avem grija la aburi) si se fierbe pana ce se dizolva caramelul, la final adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca.


Decor


Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam unul langa altul peste crema.


Topim ciocolata impreuna cu frisca si turnam peste biscuiti


Dam la rece cateva ore inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anca_rm 1

04.01.2017, 11:36

minunata prajitura Tosca de la o fata minunata

Lau 1

04.01.2017, 12:30

dantes 1

08.01.2017, 11:10

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ileana