Cheesecake cu ricotta si cirese

de Ligia Bxl in Dulciuri, 10 Iun 2014 | 11352 vizualizari

 

Mi-a iesit un aluat asa de fraged ca nu o sa mai renunt la el,tare bun :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 225 gr faina
  • 100 gr unt razuit
  • 2 libguri de zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 3 lingurite de apa rece
  • Umplutura:
  • 750 gr ricotta
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 lingurite de coaja de lamaie bio
  • 1 pastaie de vanilie
  • 125 frisca lichida
  • 150 gr cirese fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ricotta si cirese:

Se incinge cuptorul la 180°c .


Se unge cu unt o forma(23 sau 25 cm) de tarte mai inalta inclusiv peretii.


Se amesteca faina cu untul rece(dat prin razatoarea mare),se adauga zaharul pudra si se amesteca pana devine ca pesmetul apoi se adauga galbenusul de ou si apa rece si se amesteca toate bine.


Se intinde cu ruloul o foaie rotunda apoi se pune in forma de tarte si se preseaza cu mainile pana pe peretii acesteia(deasupra trebuie sa mai ramana 2 cm ca in foto).


Se introduce tava in frigider timp de 10 minute timp in care preparam crema.


Se amesteca ricotta ,zaharul pudra,ouale,coaja de lamaie rasa si semintele din pastaia de vanilie se amesteca toate pana devine o crema omogena.Se adauga apoi frisca lichida apoi ciresele fara samburi si taiate pe jumatate,se incorporeaza si acestea.


Compozitia se toarna in tava si se aseaza uniform cu lingura,se introduce in cuptor pentru 20 minute.Se reduce aragazul la 160°c si se mai tine cam 15 min.(depinde de cuptorul fiecaruia).


Se inchide cuptorul.Se lasa cheesecake-ul in cuptor cu usa intre-deschisa ptr 1/2 de ora.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ricotta si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ligia Bxl 1

16.06.2014, 15:55

multumesc fete dragi

Bya Ralu 1

22.09.2014, 22:08

Ligia Bxl 1

24.09.2014, 11:17

Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si cirese