Branzoaice

de laura_n in Prajituri, 25 Sep 2013 | 13136 vizualizari

 

Din ciclul...bune, calde si aromate!
PS.este prima data cand fac, asa ca sa nu va legati de aspect :)))
ca nu va mai dau :P
am incheiat PS-ul :)))

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  •  250 ml lapte dulce
  • 50 gr unt
  • 3 lg smantana
  •  3 oua
  •  4 lg zahar brut
  •  1 praf de sare
  •  700 gr faina
  •  5 gr drojdie uscata

pt umplutura:

  •  400 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr zahar brut
  • 1 mana stafide
  •  coaja rasa de lamaie
  •  2 oua

pentru uns si pudrat

  •  1 ou
  •  zahar pudra
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia.


Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit am pus si stafidele si coaja de lamaie rasa.


Am amestecat bine si am dat deoparte sa se intrepatrunda aroma.


Cand s-a terminat programul de framantare, am scos aluatul pe o planseta infainata, l-am taiat in doua si am intins doua foi, cam de 1 cm grosime, din care am taiat patrate mai mult sau mai putin egale.


Am pus cate o lingura cu branza in mijlocul fiecarui patrat de aluat si am impaturit strangand colturile opuse in diagonala. Chiar daca a iesit un pic din umplutura, le-am lasat asa. Am scos o tava de copt prevazuta cu hartie de copt, am asezat branzoaicele la distanta de vreo 2-3 cm una de alta si le-am uns cu ou batut. Am bagat tava in cuptor, pe treapta de sus, la foc mediu, pentru vreo 45-50 minute, cat sa se rumeneasca frumos, nu mai mult :))) Dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca dupa care le-am pudrat cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20-22 lei

2

eu prefer branza sarata, dar asa aromate si pudrate, nu le pot rezista.

3

daca va plac mai dulci, puteti suplimenta cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Alina26 1

03.12.2013, 15:00

acuma ma apuc si eu!!!

JulyCris 1

10.02.2014, 22:05

reisnaor_2006 1

18.09.2014, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice