Rulada cu banane si cafea

de Zamfira in Prajituri, 2 Dec 2012 | 5937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o rulada
  • 4 oua
  • 5 linguri rase zahar
  • 5 linguri rase faina
  • 1 zahar vanilat
  • putina sare
  • Crema de banana:
  • 1-2 banane
  • 200 mascarpone
  • 100 ml frisa
  • 1 pliculet ness (3 in 1)
  • 1 lingura zahar
  • 20 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banane si cafea:

Blatul de la rulada: Batem spuma albusurile cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Amestecam galbenusurile si le adaugam la albusuri, apoi treptat faina. Tapetam o tava cu hartie pentru copt si ungem uniform compozitia. Punem tava in cuptorul incalzit, la foc redus pentru 20 minute (sau mai putin). Udam un stergar, il stoarcem foarte bine si rasturnam blatul copt (neracit) indepartam hartia pentru copt. Rulam blatul impreuna cu stergarul si-l lasam asa rulat 10 minute. Apoi il desfacem si-l lasam la zvantat.


Crema de cafea: jumatate din mascarpone amestecam cu pliculetul de ness 3 in 1 si 2 linguri de frisca batute tare.


Crema de banana: coacem bananele(punem bananele pe hartie de copt, punem cateva bucatele de unt si presaram zahat tos - timp de coacere 20-25 minute). Dupa ce s-au copt, le pisam cu o furculita pastrand si untul topit. Dupa ce sa mai racit pasta de banana adaugam cealalta jumatate mascapone cu 2 linguri frisca (1 lingura de zahar - optional).


Pe blat intindem jumatate din crema de cafea, apoi crema de banane. Rulam si-l asezam pe o tava. Imracam rulada cu crema ramasa de cafea si ornam cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu banane si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Zamfira 1

03.12.2012, 23:37

Cris

mihaelar63 1

08.12.2012, 23:06

Delicios !!!

babi5 1

13.08.2013, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema caramel, nuca si cafea