Rulada cu crema caramel, nuca si cafea

de anca_rm in Prajituri, 23 Ian 2014 | 2291 vizualizari

 

Imi place sa fac rulada de orice fel, dulce sau sarata ..sunt aspectuoase si potrivite pentru orice ocazie .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri zahar praf
  • 2 oua
  • 8 linguri nuca macinata (160 gr)
  • 1unt la temperature camerei
  • 2 lingurite cafea solubila
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema caramel, nuca si cafea:


Blatul :


Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade


Intr-un bol separam ouale


Albusurile il batem spuma tare cu zaharul


Adaugam galbenusurile si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le pune peste albusul batut se pot bate usor cu o furculita )


Punem faina si uleiul amestecand incet de sus in jos.


Cu ajutorul unui pos punem pe tava forme (asta daca doriti , se poate si fara ) , dam tava la cuptor pentru 2-3 minute.


Intre timp in aluatul ramas punem cacao si amestecam .


Scoatem tava si turnam compozitia peste fromele coapte , si dam din nou la cuptor pana cand trece testul scobitorii , aproximativ 10 minute .


Pregatim un prosop si rasturnam aluatul copt pe prospop , desprindem hartia si intoarcem invers , cu formele in sus .


Rulam cu ajutorul prosopului si lasam la racit.


Crema:


Intr-o cratita punem 3 linguri zahar tos pe foc sa se topeasca.


Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri zahar pudra .


Cand are culoarea chihlimbarului punem nuca si luam deoparte , amestecam bine si punem untul .


Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste untul si se incorporeaza bine .


Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si lasam pe foc pana se ingroasa bine crema.


Desfacem rulada din prosop si o umplem cu crema calduta (altfel nu se mai poate intinde )


Rulam din nou si infoliem , dam la frigider si lasam cateva ore pana se raceste bine .




 

TIPS-URI

1

se poate face simpla , intr-o singura culoare

2

inainte de a intinde crema , daca doriti si va place se poate pune gem de caise -iese minunata

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema caramel, nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Ubulika 1

25.01.2014, 15:43

super

anca_rm 1

27.01.2014, 11:34

Dia multumesc

anca_rm 1

27.01.2014, 11:35

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nuca de cocos - de post