Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)

de alinutza1983 in Prajituri, 20 Mar 2011 | 2744 vizualizari

 

In weekend imi place sa ma rasfat ( si implicit sa ii rasfat si pe cei dragi ) cu ceva dulce....asa ca de data asta am ales sa fac niste cornuri pufoase cu untura si umplutura de marmelada ( ii multumesc mamei pentru ca mi-a trimis untura si marmelada!)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana  untura topita
  • 4 cani cu faina
  • 1 ou+1 galbenus
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 cub drojdie de bere
  • 1 cana  lapte dulce
pentru umplutura:
  • 5 linguri marmelada
  • 10 nuci tocate
  • coaja de lamaie,
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end):

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare.


2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut - in care s-a inmuiat drojdia de bere.


3. Amestecul obtinut se va framanta cu mana, iar dupa ce este bine omogenizat se va da la dospit- intr-un loc cald cca o ora.


4. Dupa ce a crescut aluatul, il vom imparti intinde sub forma de sul si il vom imparti in cca 8 parti; fiecare din aceste bucati de aluat se va intinde cu ajutorul sucitorului, apoi se va taia in 4; pe bucatile de aluat obtinute - pe colt se pune o lingurita din amestecul de marmelada+ nuci+coaja lamaie+ esenta rom, apoi se ruleaza sub forma de corn. Asa se procedeaza pana terminam tot aluatul.


5. Asezam cornnurile pe o tava tapetata doar cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou- si, optional, putem sa le presaram cu mac sau zahar tos.


6.Dam tava la cuptorul fierbinte, apoi lasam foc mic cca un sfert de ora, dupa care potrivim focul la iute, pana cand cornurile noastre devin rumene!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MIUTA 1

20.03.2011, 19:58

Foarte bune,delicioase

cismaru_nicoleta 1

20.03.2011, 21:51

immm.....ce rasfat delicios...superrrr

adry88 1

12.06.2011, 13:29

ce imi mai plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!