Prajitura Snickers

de RozBonBon in Prajituri, 6 Oct 2009 | 40796 vizualizari

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE pentru BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 250 g nuca
  • 1 lingurita bicarbonat
INGREDIENTE pentru CREMA :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 250 g margarina
  • 200 g ciocolata la borcan (Finetti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute , pentru a deveni mai crocante.Cand sunt gata, se maruntesc.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul.

Albusurile se bat spuma separat,dupa care se amesteca cele doua compoziti usor. La final se adauga nuca maruntita.

Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.

Sa trecem la crema: cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana zaharul se topeste.

Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu , pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit.

Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.

Asamblarea e foarte simpla.

Blatul se poate insiropa , de exemplu, cu cafea.

Deasupra se pune crema ,se niveleaza, peste care se mai intinde un strat de frisca , presarata cu nuca maruntita.

Se lasa vreo 1-2 ore, dupa care este gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza