Prajitura Snickers

de RozBonBon in Prajituri, 6 Oct 2009 | 41352 vizualizari

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE pentru BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 250 g nuca
  • 1 lingurita bicarbonat
INGREDIENTE pentru CREMA :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 250 g margarina
  • 200 g ciocolata la borcan (Finetti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute , pentru a deveni mai crocante.Cand sunt gata, se maruntesc.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul.

Albusurile se bat spuma separat,dupa care se amesteca cele doua compoziti usor. La final se adauga nuca maruntita.

Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.

Sa trecem la crema: cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana zaharul se topeste.

Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu , pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit.

Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.

Asamblarea e foarte simpla.

Blatul se poate insiropa , de exemplu, cu cafea.

Deasupra se pune crema ,se niveleaza, peste care se mai intinde un strat de frisca , presarata cu nuca maruntita.

Se lasa vreo 1-2 ore, dupa care este gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino