Prajitura Snickers

de RozBonBon in Prajituri, 6 Oct 2009 | 34783 vizualizari

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE pentru BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 250 g nuca
  • 1 lingurita bicarbonat
INGREDIENTE pentru CREMA :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 250 g margarina
  • 200 g ciocolata la borcan (Finetti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute , pentru a deveni mai crocante.Cand sunt gata, se maruntesc.


Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul.


Albusurile se bat spuma separat,dupa care se amesteca cele doua compoziti usor. La final se adauga nuca maruntita.


Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.


Sa trecem la crema: cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana zaharul se topeste.


Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu , pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit.


Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.


Asamblarea e foarte simpla.

Blatul se poate insiropa , de exemplu, cu cafea.


Deasupra se pune crema ,se niveleaza, peste care se mai intinde un strat de frisca , presarata cu nuca maruntita.


Se lasa vreo 1-2 ore, dupa care este gata de servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Cris2711 1

14.08.2011, 15:58

Bunica 1

14.08.2012, 14:21

La multi ani!

babi5 1

06.10.2013, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "rasturnata", cu mere