Prajitura cu prune si bezea

de Cris2711 in Prajituri, 29 Iul 2015 | 5129 vizualizari

 

In apropiere de locuinta mea vand niste vecini prune si caise din livezile personale.A iesit extrem de buna.Inspirata din mai multe retete,a iesit asa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 80 gr. zahar
  • 1 ou
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 gr. faina
  • Ingrediente pentru prune caramelizate:
  • 1 kg prune
  • 3 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 3 linguri de afinata(sau Rom)
  • Ingrediente pentru spuma:
  • 4 albusuri
  • 125 gr. zahar
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

Prunele se spala,se taie pe jumatate si se scot samburii.

Untul lasat cel putin o ora la temperatura camerei se mixeaza bine cu 80 gr. zahar.

Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190° C.

In crema de unt se adauga galbenusurile rand pe rand si oul intreg.

Atentie : Nu se taie daca sunt introduse pe rand.

Cand s-a omogenizat bine se adauga praful de copt si faina.

Aluatul se pune in forma unsa cu putin ulei .

Intr-o tigaie se pune zaharul in care se caramelizeaza prunele.

Cand sunt caramelizate se stinge cu afinata sau rom.

Prunele caramelizate se presara peste aluat si se da forma la cuptor pentru circa 30-35 de minute.

Cu zece minute inainte de a se scoate de la cuptor se pregateste spuma pentru bezea .

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zahar.

Apoi se scoate forma de la cuptor ,se pune spuma de bezea deasupra,se da din nou la cuptor,se reduce temperatura la 175-180°C si se mai lasa circa 15 minute.

Cand este aurie la culoare se scoate de la cuptor si se lasa la racit.

Apoi se feliaza dupa dorinta.

TIPS-URI

1

Prunele caramelizate se sting cu afinata,rom sau visinata.

2

Se pune si putina scortisoara peste prune.

3

Se pot presara peste bezea si fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

5787 puncte

Constelatialeu

4623 puncte

Rocsi

3769 puncte

Mitinita

3458 puncte

Gherca Daniela

2879 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Hamburger
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune