Prajitura cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 29 Oct 2010 | 22108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao neagra
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Foi:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste spuma de albusuri. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia se imparte in 5 parti si se coc 5 foi subtiri intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, tipm de cca 10 minute, pana se auresc si marginile incep sa se rumeneasca. Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Pe masura ce se coc si se scot din cuptor nu se suprapun, se vor lipi.


Crema:


Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pun la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Trebuie amestecat continuu si daca vedeti ca are tendinta sa se inchege, sa se transforme in papara :)) dati deoparte si omogenizati pana se mai racoreste, apoi puneti din nou la fiert. Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga ciocolata rupta bucatele. Dupa ce s-a topit si am omogenizat compozitia adaugam si cacaoa. Omogenizam din nou si lasam la racit.


Untul moale la temperatura camerei il mixam pana devine spumos, apoi adaugam cate o lingura din crema ciocolata si mixam energic. Repetam operatiunea pana terminam de adaugat crema de ciocolata. Daca este moale si are tendinta de a curge o dam cateva minute la frigider.


Impartim crema in 5 parti pe care le repartizam intre foi. Presaram cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

deyutzky 1

18.12.2012, 12:34

minunata

andi_nicoleta 1

10.04.2013, 11:33

Am facut si eu aceasta prajitura cu ocazia zilei de nastere a tatalui meu caruia ii place ciocolata.Am reusit sa-mi impresionez invitatii.Din pacate s-a consumat prea repede.

nuti28 1

10.12.2013, 18:54

cred ca ii foarte buna am notat reteta am s-o fac cu siguranta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata alba