Prajitura cu rubarba si sfecla rosie

de Valclaudia in Prajituri, 27 Iul 2013 | 2811 vizualizari

 

chiar daca suna ciudat, pot sa va asigur ca e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua (de casa am folosit eu)
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1/2 pliculet praf de copt stins intr-o jumatate de lingurita de otet
  • 2 linguri de gris
  • 6 cozi de rubarba taiate bucatele + 100 gr zahar
  • Pentru crema:
  • 500 gr. sfecla rosie (fiarta)
  • 1 lingura cu varf amidon
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • zeama ramasa de la rubarba stoarsa
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml apa rece
  • Pentru sosul alb:
  • 100 ml frisca vegetala lichida
  • 100 gr. ciocolata alba
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida vegetala
// // //
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si sfecla rosie:

Spalam, curatam rubarba si o taiem cubulele. Presaram 100 gr zahar si o lasam sa-si scurga zeama.


Preparam blatul astfel:


Separam albusurile de galbenusuri.


Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma.


Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza volumul. Adaugam alternativ apa minerala si faina pana incorporam intreaga cantitate necesara. Adaugam albusurile amestecand cu grija, cu o lingura de lemn, de sus in jos sa nu se lase blatul.


Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul si il nivelam cu lingura de lemn. Presaram grisul (care are rolul de absorbi surplusul de lichid lasat in timpul coacerii de rubarba). Peste gris asezam din loc in loc bucatele de rubarba foarte bine stoarsa. Zeama lasata de aceasta se pastreaza pentru ca o vom folosi la crema de sfecla rosie.


Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min. (170 /180 grade). Cand devine aurie o scoatem din cuptor si o lasam la racit.


Prepararea cremei:


Maruntim sfecla rosie cu robotul, adaugand totodata smantana pentru frisca, zeama ramasa de la rubarba stoarsa si zeama de la jumatate de lamaie in robot.


Acest amestec se pune la foc mic intr-o craticioara. Pana se incalzeste, amestecam intr-un bol amidonul cu apa rece. Cand da in clocot sfecla, adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana obtinem o crema de consistenta unei budinci.
Asa fierbinte o intindem peste blat si lasam la racit.


Dupa ce s-a racit, taiem intai marginile prajiturii, apoi portionam in marimea dorita intreaga prajitura pentru ca urmeaza sa o decoaram ;)


Prepararea sosului alb:


Incalzim frisca lichida; rupem ciocolata alba bucati si o adaugam in vas peste frisca incalzita. Amestecam pana se topeste complet ciocolata.Dam vasul deoparte si cand se raceste putin, turnam sosul intr-o punga rezistenta, taiem cu grija capatul pungii in asa fel incat sa se prelinga in fir subtire sosul.


Preparam frisca astfel:


100 ml frisca lichida rece (de la frigider) se mixeaza la viteza mare pana obtinem frisca de consistenta dorita. Umplem poshul sau pistolul de ornat cu frisca si peste sosul alb decoram fiecare bucatica de prajitura cu cate un mot alb de frisca.


Pofta buna!


//


//





//
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

alilianaa 1

28.07.2013, 08:52

arata tare bine!

Constelatialeu 1

28.07.2013, 08:57

Pana nu gust nu zic nici ''da nici nu'',dar arata foarte bine

Ina 1

28.07.2013, 11:56

Eu vreau r5ece, din frigider

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarber