Tarta cu prune si nuca

de Rocsi in Prajituri, 6 Feb 2014 | 7334 vizualizari

 

Am gasit in ziarul Libertatea aceasta reteta si am zis ca este de incercat. Nu imi pare rau deloc. Am pregatit-o seara iar a doua zi efectiv se topea in gura, iar combinatia de nuca cu prune este dementiala. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 180 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 300-350 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg prune congelate (sau proaspete cand este sezonul lor)
  • 50 gr unt
  • 3-4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 praf de scortisoara
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si nuca:

Mai intai punem prunele la decongelat intr-o sita.

Aluatul:

Intr-un bol punem untul, nuca macinata, praful de sare, zaharul si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie. Cernem faina si o incorporam treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Il invelim in folie si il dam la frigider cat pregatim umplutura.

Umplutura:

Intr-o cratita punem zaharul cu untul, le transferam pe foc pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam jumatatile de prune, zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie. Amestecam bine si lasam prunele la foc potrivit circa 5 minute, iar la final presaram scortisoara. Mie mi s-a parut ca a lasat cam mult suc si l-am scurs aproape in totalitate.

Ungem o tava de tarta cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Rupem jumatate din aluat, il dam pe razatoarea mare sa acoperim in totalitate suprafata tavii. Peste punem umplutura cu lingura fara a o presa, iar deasupra radem restul de aluat. Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Cand tarta este frumos rumenita deasupra o scoatem si o lasam la racorit.

Se pudreaza cu zahar si servim. Este super bunaaaa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni