Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata

de Brindusa in Dulciuri, 9 Feb 2012 | 3688 vizualizari

 

Nimic mai bun in zilele caniculare , decat o inghetata de casa, cu iaurt, fructe si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 800 g iaurt gras (Cedra daca se poate), scurs
  • 90 g ciocolata neagra
  • 300 ml suc de portocala, proaspat stors
  • 10 g gelatina + 4 linguri apa
  • 50 ml lapte
  • 250 g zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata:

Amesteca gelatina cu apa si las-o sa se hidrateze. Amesteca laptele cu zaharul si incalzeste-l pe foc pana ce zaharul s-a topit. Ia de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana ce se omogenizeaza bine. Adauga sucul de portocala si amesteca bine. Lasa la frigider sa se raceasca 20- 30 minute.


Pune 700 g de iaurt intr-un vas si mixeaza-l cu siropul de portocala adaugat in fir subtire. Pune inghetata de casa intr-un vas de plastic 2 ore la congelator.


Cu putin timp inainte de terminarea celor 2 ore incalzeste usor iaurtul si pune in el ciocolata taiata bucati mici. Lasa pana ce ciocolata s-a topit. Amesteca bine. Lasa la racit.


Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.


Toarna desupra amestecul de ciocolata si, cu lingura, amesteca-l usor, din loc in loc, ca sa dea aspectul marmorat.


Pune vasul cu inghetata de casa acoperit in congelator si lasa-l peste noapte.


Scoate vasul din congelator cu 15 minute inainte de a manca inghetata de casa , ca sa se inmoaie putin.

 

TIPS-URI

1

 Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata de casa , daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

10.02.2012, 11:02

Dana_Retetegg 1

10.02.2012, 11:32

Ubulika 1

10.02.2012, 12:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu ciocolata si nuca