Clatite gaurite

de anisoara in Dulciuri, 19 Iun 2010 | 101932 vizualizari

 

Am servit niste doamne cu clatite facute de mine, si una din ele imi zice, incearca sa inlocuesti o parte din lapte cu apa minerala gazoasa. Vei vedea ce efect vor avea, gustul nu se va schimba. Am asteptat prima ocazie si am facut . S-au copt aceste clatite intr-o ora 20 de minute la un foc mai mare ca de obicei. Am ramas foarte incantata... niste clatite gaurite pe toata suprafata lor , de parca erau tesute si foarte subtiri si delicioase. Ma gandesc ce umplutura , as putea sa folosesc , ca sa nu curga din ele.

 

INGREDIENTE

  • 1  litru de lapte
  • 500 ml de apa GAZOASA 
  • 8 oua
  • 2  linguri de zahar
  • 1.5  lingurita de sare fina
  • 4 linguri de ulei ( de dorit de masline )Sau 100 gr de unt topit ( caldut)
  • 750 gr-800 gr
  • . Faina
  • Vanilina dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite gaurite:

Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei

intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine ,


se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina , tot laptele, apa gazoasa, untul topit sau uleiul si se amesteca cca 3-4 minute,


obtinem o compozitie omogena ,ca o smintina . Vezi foto. Dupa gust, adaugati putina vanilie.

Un moment important : daca preparati cu oua de casa- aluatul isi va primi compozitia de o culoare galbena frumoasa. Daca nu aveti , va sfatui sa folositi colorantul ORANJ culinar- un pic de colorant dizolvat cu apa sau cu o lingura de lapte si turnati in compozitia pt clatite ,amestecati bine.

Lasati sa se odihneasca aluatul pt prepaprarea clatitelor – cam 30 minute. E posibil, ca se va ingrosa putin , se umfla faina ( totul depinde de calitatea ei ) amestecati cca 50 ml de apa calduta si lasati pe vreo 10 minute sa se odihneasca . Este necesar ca grasimea laptelui sa fie mare.

Urmariti DESCRIEREA retetei si pozele Prepararea clatitelor. Pas cu pas


Din cantitatea de ingrediente s-au obtinut - 45 de clatite, dar aveti in vedere , ca le-am facut foarte subtiri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite gaurite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

babi5 1

18.01.2014, 18:12

Pushaa 1

19.01.2014, 20:16

Criss 1

20.01.2014, 09:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Primul meu tort