Saltimbocca

de gatitdemine in Vita, 24 Feb 2011 | 1831 vizualizari

 

M-am hotărât să gătesc o reţetă simplă dar foarte gustoasă care a trecut testul timpului fiind gătită de pe vremea romanilor.

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de mânzat
  • Prosciutto crudo sau prosciutto cotto , în ultimă instanţă se poate folosi bacon bineînţeles feliat foarte subţire.
  • Sare,
  • piper,
  • salvie,
  • făină ,
  • unt,
  • ulei
  • 1 cană de vin alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca:

1.Pulpa se feliază foarte subţire şi se pune în vin alb la frigider minim trei ore, după aceea se scurge vinul şi se tamponează cu un sevet uscat, se adaugă sarea şi piperul şi se trece prin făină .


2. Peste felia de carne se aşează prosciuto crudo fixându-se cu două scobitori împreună cu o frunză de salvie.


3. Grăsimea pentru prăjit este formată din ulei şi unt în proporţii egale.


4. Se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc bine după care se adaugă o cană de vin alb,lăsând să scadă la foc moderat .După ce scoatem bucăţile de carne în tigaie punem 2-3 frunze de salvie o linguriţă de făină şi puţin vin obţinând astfel un sos excelet .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

elena1988 1

25.02.2011, 17:47

vreau si euuuuuuuuuuu

mamaieelena 1

25.02.2011, 18:29

gustos

mirela0911 1

25.02.2011, 22:19

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32