Tocanita de vita/vitel

de gaby_duceag in Vita, 27 Sep 2014 | 4824 vizualizari

 

Reteta Timeei, de tocanita de vitel, m-a inspirat pentru pranzul de astazi, doar ca neavand carne de vitel,am folosit carne de vita.

Daca aveti carne de vitel vom reduce timpul de preparare, cu cea de vita va dura ceva mai mult.

In ambele cazuri va iesi O BUNATATE!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita/vitel
  • doua cepe
  • un ardei capia
  • doua rosii
  • 3 linguri pasta de gogosar
  • 2 catei usturoi
  • o lingurita zahar
  • o foaie de dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita/vitel:


  1. Pune bucata intreaga de carne la fiert, in apa rece, cu o foaie de dafin si putina sare. Lasa la foc mediu pentru o ora, cu capac pus pe oala. Daca folosesti carne de vitel treci peste acest pas si incepe direct cu prepararea legumelor.

  2. Pune putin ulei la incins intr-un vas cu fund dublu.

  3. Pune ceapa curatata, spalata si tocata in uleiul incins si lasa pana se inmoaie usor.

  4. Adauga apoi ardeiul spalat , curatat si tocat, caleste doua minute, apoi pune si rosia curatata de pielita si tocata.

  5. Caleste totul 2-3 minute apoi adauga carnea (de vita sau vitel) taiata cubulete.

  6. Caleste 5 minute, adauga pasta de gogosar, zaharul, omogenizeaza , apoi adauga doua cani cu apa. Daca ai folosit carne de vita adauga din supa in care a fiert carnea.

  7. Pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea e foarte bine fiarta si sosul scazut. Daca e nevoie mai adauga in timpul fierberii putina apa/supa.

  8. Potriveste gustul de sare, piper, boia de ardei, adauga usturoiul tocat marunt, mai lasa sa dea cateva clocote si opreste focul.

  9. Serveste tocanita impreuna cu piure de cartofi cu unt si lapte si muraturile preferate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita/vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Anett 1

27.09.2014, 15:29

Bya Ralu 1

27.09.2014, 17:37

ce bunatate

Rocsi 1

27.09.2014, 21:30

Cred ca a iesit o mare bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vitel