Tocanita de vita cu rosii si morcovi

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2021 | 540 vizualizari

 

O mancare familiala si accesibila.
Am utilizat  rosii la borcan puse in saramura.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/tocanita-de-vita-cu-rosii-si-morcovi.html

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg pulpa de vita taiata bucati
  • 1 praz (partea alba)
  • 8 morcovi bio
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ierburi de Provence
  • 2 lunguri ulei de masline
  • 350 gr de rosii la borcan
  • paprika afumata
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu rosii si morcovi:

Spalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins.

Presarati ierburi de Provence deasupra,  sare, piper (un pic de sare caci rosiile sunt deja sarate ).

Amestecati, adaugati ceapa, usturoiul si prazul si sotati impreuna.

Puneti paprika, boia de ardei si rondelele de morcovi. Amestecati. 

Varsati rosiile deasupra si adaugati apa la nivelul carnii ( cca 400 ml ).

Amestecati si acoperiti . Gatiti 40 de minute la oala sub presiune sau 1 h30 minute intr-o cocota normala.

Dupa 40 minute am lasat 30 minute in oala sub presiune inchisa. Carnea era foarte bine gatita..

Am servit cu salata verde si cu ciuperci sotate cu usturoi si patrunjel. Piureu de cartofi pentru baiettii mei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu rosii si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu legume