Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

de mihaelar63 in Vita, 6 Dec 2021 | 5764 vizualizari

 

 Ce poate fi mai usor de preparat decat o tava cu carne si cartofi ? Mai ales ca acum este rece afara si miroase imbietor din cuptor .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 Kg carne vacuta
  • 1.5 kg cartofi
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 2 morcovi
  • 2 capatani usturoi
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava:

  1. Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele .
  2.  Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm .
  3.  Morcovii se curata si se taie rondele .
  4. Usturoiul se curata si se taie in feliute fine.
  5.  Se pune carnea in tava impreuna cu morcovi , usturoi , sare , boia si piper .
  6. SE pune uleiul si o cana de apa .
  7. Dati tava la cuptor timp de o ora la 200 grade .
  8. Dupa aceasta se pun si cartofii .
  9. Daca trebuie se completeaza cu apa .
  10. Cand friptura este rumena si cartofii patrunsi se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .
  11. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru ca avem carne de vacuta care este mai seaca, este permis sa folosim cu generozitate uleiul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita la cuptor