Chftelute de vita cu sos rosu

de InvatsaBucataresccom in Vita, 8 Noi 2014 | 1399 vizualizari

 

Nu stiu cum sa le numesc altfel decat chiftelute, dar ele sunt sub forma sferica. Cand eram mai tanar, mama facea ceva asemanator dar din carne de porc iar legumele le baga in carne. M-am decis sa le fac din vita si legumele sa le pun in sos. Sunt de parere ca in felul acesta poti simti gustul carnii.

 

INGREDIENTE

  •  500g carne vita tocata
  •  1 ceapa mare
  •  1 ardei capia/gras rosu
  •  1 cotor de telina
  •  600g rosii tocate in suc de rosii
  •  2 lingurite boia ardei dulce
  •  sare si piper
  •  1 mana buna de busuioc
  •  1 mana patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chftelute de vita cu sos rosu:

Prima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana sunt rumene, aproximativ 5-10 minute.


Nu va faceti probleme daca nu sunt patrunse, se vor fierbe dupa aceea in sosul de rosii. Scoateti chiftelutele pe o farfurie, mai adaugati 2 linguri de ulei si caliti ceapa si ardeiul tocate cubulete mici, timp de 8-10 minute. Intre timp puneti rosiile si busuiocul intr-un blender si maruntiti pana totul devine un suc!


Cand ceapa si ardeiul s-au calit, adaugati chiftelutele, sucul de rosii, condimentele si fierbeti totul la foc mic timp de 45 de minute, amestecand ocazional! Cand este gata adaugati patrunjelul si amestecati iarasi. Ca garnitura puteti sa faceti piure de cartofi, sau orez simplu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chftelute de vita cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

08.11.2014, 21:15

Panacris 1

09.11.2014, 09:22

kukibella 1

17.12.2014, 14:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere