Saltimbocca alla romana

de Geanina87 in Vita, 6 Noi 2012 | 2229 vizualizari

 

Reteta o am de pe un blog culinar si anume "e-Retete"(cu mici modificari).Am mancat de multe ori acest fel de mancare,dar niciodata nu am stiut cum se prepara.

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete vita
  • 2 felii de prosciutto crudo
  • 4 frunze salvie
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de unt
  • 30 ml vin alb sec
  • 100 ml supa pui
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca alla romana:

Cotletele trebuie batute ca la snitele. Peste fiecare cotlet am pus cate o felie de prosciuto si doua frunze de salvie prinse cu scobitori. Am presarat sare si piper peste partile fara frunze, apoi le-am trecut prin faina. Intr-o tigaie am pus la incins o lingura de ulei si una de unt, dupa care am asezat carnea (cu frunzele in jos) scuturata de faina. Am lasat sa se prajeasca si pe o parte si pe alta la foc mare pana cand s-a rumenit. Am scos-o pe o farfurie, iar peste grasimea care a ramas in tigaie am pus vinul si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat aproape tot, apoi am turnat supa si am lasat iarasi la fiert pana a scazut cam pe jumatate. Dupa ce a scazut am adaugat si ultima lingura cu unt lasand sa se topeasca. Am pus din nou carnea in tigaie peste sos si am mai lasat-o un minut la foc mic.

 

TIPS-URI

1

Scobitorile nu se mananca :))

RETETA IN IMAGINI

Saltimbocca alla romana-0
Saltimbocca alla romana-1
Saltimbocca alla romana-2
Saltimbocca alla romana-3

COMENTARII (18)

Geanina87

Geanina87 1

14.11.2012, 09:21

Asta poate ca e reteta ta sau poate cea originala, eu am gatit dupa reteta pe care o stiam eu.

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:38

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.01.2013, 22:55

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!