Saltimbocca alla romana

de Geanina87 in Vita, 6 Noi 2012 | 2411 vizualizari

 

Reteta o am de pe un blog culinar si anume "e-Retete"(cu mici modificari).Am mancat de multe ori acest fel de mancare,dar niciodata nu am stiut cum se prepara.

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete vita
  • 2 felii de prosciutto crudo
  • 4 frunze salvie
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de unt
  • 30 ml vin alb sec
  • 100 ml supa pui
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca alla romana:

Cotletele trebuie batute ca la snitele. Peste fiecare cotlet am pus cate o felie de prosciuto si doua frunze de salvie prinse cu scobitori. Am presarat sare si piper peste partile fara frunze, apoi le-am trecut prin faina. Intr-o tigaie am pus la incins o lingura de ulei si una de unt, dupa care am asezat carnea (cu frunzele in jos) scuturata de faina. Am lasat sa se prajeasca si pe o parte si pe alta la foc mare pana cand s-a rumenit. Am scos-o pe o farfurie, iar peste grasimea care a ramas in tigaie am pus vinul si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat aproape tot, apoi am turnat supa si am lasat iarasi la fiert pana a scazut cam pe jumatate. Dupa ce a scazut am adaugat si ultima lingura cu unt lasand sa se topeasca. Am pus din nou carnea in tigaie peste sos si am mai lasat-o un minut la foc mic.

 

TIPS-URI

1

Scobitorile nu se mananca :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca alla romana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Geanina87 1

14.11.2012, 09:21

Asta poate ca e reteta ta sau poate cea originala, eu am gatit dupa reteta pe care o stiam eu.

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:38

Bya Ralu 1

27.01.2013, 22:55

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Saltimbocca