stefy_a

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 25.03.2013

RETETE98
PRIETENI69
Retete / Pizza

Focaccia cu masline

In Piine la 26 Mar 2017

Drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua. Aceasta se lasa 10 minute la dospit. Intr-un vas, se pune faina, maiaua dospita, sarea, 4 linguri ulei de masline, se amesteca si se framanta, rezultand un aluat usor...

Mini pizza din foietaj

In Pizza la 14 Mar 2017

Fiecare foaie se imparte in doua dreptunghiuri, si apoi, din fiecare foaie, se taie margini de circa 1 cm grosime cu care se inconjoara marginile dreptungiurilor – pentru a „crea” o bordura pentru ingrediente. Se asaza dreptunghiurile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi...

Paine de casa cu iaurt

In Piine la 21 Dec 2016

Faina se amesteca cu drojdia uscata, intr-un vas si apoi se adauga iaurtul amestecand. Se adauga sarea si treptat apa, se amesteca bine pana rezulta aluatul. La final, se adauga putin cate putin, uleiul, framantand pana la incorporarea acestuia in aluat. Aluatul se acopera cu un prosop si se tine...

Covrigi sarbesti

In Piine la 5 Dec 2016

Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care, se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic. Aluatul rezultat trebuie sa...

Paine de casa cu lapte (impletita)

In Piine la 30 Oct 2016

- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua - aceasta se lasa 10 minute la dospit - intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele...

Chifle rustice

In Piine la 26 Mai 2016

Intr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea Intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia Apa cu drojdia se adauga peste faina, si apoi se amesteca cu o lingura de lemn Aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa Aluatul se acopera cu un...

Cornuri cu unt

In Piine la 5 Mai 2016

Drojdia se dizolva in laptele incalzit putin Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul Se lasa la frigider circa 30 de minute Pe masa de lucru se presara faina si se aseaza aluatul Aluatul se intinde...

Afisate 1 - 7 din 7 retete    

Postari recente

publicat la 14.12.2019

Desert cheesecake cu oreo

publicat la 07.07.2019

Pilaf de bulgur cu legume

 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]