Covrigi sarbesti

de stefy_a in Piine, 5 Dec 2016 | 684 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru 16 covrigi

  • 500 g faina alba
  • 150 ml apa calda
  • 100 ml lapte cald
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 ml ulei
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • un ou
  • pentru amestecul sarat:
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare
  • cateva linguri apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti:

Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care, se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic. Aluatul rezultat trebuie sa fie un picut moale, dar trebuie sa se dezlipeasca de vas. Aluatul se lasa la dospit pentru 30 de minute, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Separat, se pregateste amestecul sarat din faina, o lingurita sare si cateva linguri cu apa, trebuie sa aiba consistenta compozitiei de clatite. Se amesteca foarte bine pentru a nu avea cocoloase.


Planseta de lucru se unge cu putin ulei si aluatul se imparte in bucati egale - 16 in cazul meu - din fiecare bucata de aluat, se formeaza un snur de aproximativ 40 cm; o parte a snurului se trece peste cealalta ca in imaginea de mai jos (scuzati claritatea pozelor) cand am facut "impletitura", cercul format se trage peste capete si se lipesc bine capetele pe dedesubt. Se finiseaza frumos covrigul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cand am terminat covrigii, se ung cu oul batut si se mai lasa la dospit 5 minute, apoi se da tava la cuptor, in prealabil incalzit la 175 de grade C si se lasa pana incep sa se rumeneasca. Se scot cu grija din cuptor si peste ei se toarna cu o lingurita amestecul sarat. Lasati sa se prelinga de pe lingurita ca in imagine. Se mai dau la cuptor circa 5 minute si sunt gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

05.12.2016, 20:25

Imi dai si mie un covrigel?

Gherca Daniela 1

05.12.2016, 20:56

Ksenya 1

06.12.2016, 09:41

buni !


COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Brezel - covrigi nemtesti