stefy_a

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 25.03.2013

RETETE98
PRIETENI65
Retete / Dulciuri

Desert cheesecake cu oreo

In Torturi la 14 Dec 2019

Blat: – biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie – untul se topeste in cuptorul cu microunde si se adauga peste biscuitii maruntiti – se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza – compozitia rezultata se asaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili,...

Desert negresa cu visine si ciocolata

In Prajituri la 5 Mai 2019

Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga uleiul in ploaie si se amesteca foarte bine. Se adauga si...

Desert prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva

In Prajituri la 30 Mar 2019

Foi: - cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt - se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare - cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu...

Desert briose cu capsuni

In Dulciuri la 5 Iun 2018

Capsunile se taie in bucati mai mari sau mai mici. Se mixeaza oul cu zaharul pana devine albicios si isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si iaurtul si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat si se adauga peste amestecul de mai...

Desert rulada cu ciocolata alba si cafea

In Prajituri la 25 Mai 2017

Blat:  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat, zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei, dupa care se adauga la compozitia de albusuri, amestecand usor cu o spatula....

Desert chec cu cacao si zmeura

In Dulciuri la 16 Mai 2017

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, si zaharul s-a topit. Se toarna treptat, uleiul si se mixeaza in continuare; apoi se toarna laptele si se mixeaza. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernuta. Se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizarea compozitiei....

Desert chec cu urda, ciocolata si rahat

In Dulciuri la 4 Mai 2017

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se adauga si faina cernuta, praful de copt si esenta de vanilie. Se omogenizeaza. Separat, se marunteste urda cu mana sau puteti sa o mixati si se adauga peste amestecul de mai sus. Se adauga si...

Desert fursecuri din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

In Dulciuri la 26 Apr 2017

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si spuma este tare. Se adauga apoi, nuca de cocos si se amesteca cu o lingura usor, pana la omogenizare. Se ia cu lingura din compozitie si se asaza fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau...

Desert briose cu merisoare (de post)

In Dulciuri la 28 Mar 2017

Uleiul, zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat se mixeaza bine si peste acestea, se adauga apa minerala. Se amesteca bine si apoi se adauga faina, praful de copt si se mixeaza foarte bine. La final, se adauga merisoarele, se amesteca cu o lingura si apoi, compozitia se pune in formele de...

Prajitura rapida

In Prajituri la 20 Feb 2017

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul circa 10 minute. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi se amesteca cu galbenusurile. Se omogenizeaza si se incorporeaza putin cate putin faina, praful de copt si cacao. Se tapeteaza tava de copt cu hartie de...

Prajitura cu branza si jeleu

In Prajituri la 17 Feb 2017

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza cu zaharul pana devin spuma consistenta, cu aspect de bezea. Peste ele, se adauga galbenusurile, apoi treptat uleiul, faina, praful de copt si esenta de portocale Se amesteca cu o lingura pana la omogenizare, si compozitia rezultata se...

Prajitura cu mere si gem

In Prajituri la 11 Feb 2017

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga peste spuma de albusuri. Se amesteca pana la omogenizare si treptat, se adauga faina amestecata cu...

Cornuri cu mere

In Dulciuri la 8 Feb 2017

Zaharul se dizolva in laptele caldut. Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios si, la final, se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat. Se lasa la dospit...

Chec cu mere si ciocolata

In Dulciuri la 4 Feb 2017

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit. Galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de ulei si se adauga peste supam de albusuri. Se adauga faina si se amesteca cu o...

Tort Ferrero Rocher

In Torturi la 31 Ian 2017

Blat: Alunele (toate) se prajesc la 170 grade C, pana cand se ia coaja usor de pe ele (circa 10-15 minute) si se lasa la racit si apoi se curata. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adaugat treptat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul....

Gogosi la cuptor

In Dulciuri la 30 Ian 2017

Laptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva. Separat, se bat ouale cu un praf de sare si se adauga apoi peste amestecul de lapte. Acum se adauga si esenta...

Briose cu mere si fulgi de ciocolata

In Prajituri la 27 Ian 2017

 Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in ploaie ca la maioneza. Cele doua compozitii se amesteca bine pana la omogenizare. Peste compozitia...

Gogosi cu branza de vaci la cuptor

In Dulciuri la 23 Ian 2017

Drojdia se dizolva in laptele caldut. Faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia, branza de vaci bine scursa, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic si omogen. Se acopera vasul...

Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

In Prajituri la 18 Ian 2017

Se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Se amesteca cafeaua cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina. Se freaca bine zaharul cu untul (la temperatura camerei) si se adauga cate un ou, timp in care se mixeaza aluatul. Se adauga treptat, faina amestecata cu cacao. La...

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

In Prajituri la 12 Ian 2017

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea totala...

Chec cu lamaie si rahat

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat putin cate putin, pana isi dulbeaza volumul. Se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie. Peste albusurile batute spuma, se adauga galbenusurile,...

Bomboane Raffaello, desertul care cucereste prin gust si aroma fina a nucii de cocos

In Dulciuri la 6 Ian 2017

Cum se prepara Bomboane Raffaello, desertul care cucereste prin gust si aroma fina a nucii de cocos Untul se mixeaza cu zaharul pudra, pana se obtine o spuma usoara. Se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos si se amesteca cu o lingura. Se omogenizeaza si amestecul rezultat se lasa la...

Prajitura Eszter Hazi

In Prajituri la 4 Ian 2017

Blatul 1 Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, ca de bezea, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca. Se adauga faina si se amesteca cu o spatula pana ce se incorporeaza in amestec. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de...

Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino

In Prajituri la 15 Dec 2016

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul Se adauga apoi margarina/untul si se mai fierbe pe abur inca 20 minute, amestecand in continuu. Se adauga cacaua prin cernere,...

Prajitura cafelina

In Prajituri la 13 Dec 2016

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Se adauga apoi, praful de copt si treptat galbenusurile amestecand in continuu. Se adauga si faina si se mixeaza usor. Se adauga nucile, amestecand incet pana se...

Tort cu ananas si mousse de cafea

In Torturi la 30 Noi 2016

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se obtine o consistenta ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana se albesc, iar apoi se adauga uleiul si vanilia. Faina se...

Prajitura cu crema mascarpone si banane

In Prajituri la 26 Noi 2016

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri. Se adauga apoi faina cernuta, amestecata...

Fursecuri boabe de cafea

In Dulciuri la 21 Noi 2016

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga calda peste crema de unt. Tot acum se adauga si cele doua lingurite cu cafea si se amesteca bine. Peste acestea se adauga, cu ajutorul sitei, cacaua, faina (ca sa nu se...

Biscuiti cu ciocolata si ghimbir

In Dulciuri la 15 Noi 2016

Se amesteca faina cu cacao, praful de copt si  ghimbirul. Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul, apoi se adauga oul, si faina in ploaie. se amesteca usor cu o lingura, apoi cu mana Ciocolata se taie bucatele mici si se adauga peste compozitie si se amesteca...

Fursecuri fragede cu ciocolata

In Dulciuri la 9 Noi 2016

- untul se mixeaza cu zaharul, esenta de lamaie si coaja de lamaie - se adauga cate un ou, pe rand, mixand pana se incorporeaza primul ou, apoi se adauga si al doilea si se mixeaza bine - se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, praful de copt si faina treptat si se mixeaza pana la...

Afisate 1 - 30 din 47 retete    

Postari recente

publicat la 14.12.2019

Desert cheesecake cu oreo

publicat la 07.07.2019

Pilaf de bulgur cu legume

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]