Desert rulada cu ciocolata alba si cafea

de stefy_a in Prajituri, 25 Mai 2017 | 634 vizualizari

 

"reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri de cacao

Crema de ciocolata

  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 linguri cafea lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata alba si cafea:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat, zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare si lucioasa.


Galbenusurile se freaca cu ulei, dupa care se adauga la compozitia de albusuri, amestecand usor cu o spatula.


Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cu cacaua cernuta si se adauga la compozitia de oua, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, pana ce ingredientele s-au amestecat bine.


Se tapeteaza tava pentru cuptor, cu hartie de copt (neaparat sa folositi tava de aragaz, pentru ca eu am folosit o tava mai mica, de 20*30 cm, si a iesit blatul un pic mai grosut). Se coace timp de 20 de minute, la 160 de grade C sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Cand este gata, se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde cu grija, hartia de copt, se scoate din tava.


Se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema.


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupta bucati, se pune la topit, intr-o craticioara, impreuna cu frisca lichida, amestecand in continuu, pana cand ciocolata se topeste ( insa frisca nu trebuie sa inceapa sa fiarba). Compozitia se lasa la racit putin, apoi se da la frigider, pentru cel putin o ora. Dupa acest timp, se scoate crema din frigider si se mixeaza pana devine o crema fina.

Se adauga cafeaua si se amesteca, se mai da la frigider pentru 30 de minute.

Cand blatul s-a racit, se desface usor, si se unge cu 3/4 din crema si se ruleaza. Se orneaza cu restul de crema si cu bomboane sau cu ce va place.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata alba si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

GeorgiG 1

25.05.2017, 18:28

Ce frumoasa e !

Rocsi 1

25.05.2017, 19:37

Imi place mult combinatia!

dantes 1

26.05.2017, 13:25

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit - Cremes