Prajitura Raffaello

de corina241 in Prajituri, 15 Oct 2012 | 19542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri fulgi nuca de cocos
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ciocolata alba
  • 1 plic gelatina alba
  • Sirop:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 200 g nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Blatul: Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana obtinem bezeaua lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul si incorporam in bezeaua lucioasa. La sfarsit faina,nuca de cocos si praful de copt.


Siropul:Laptele il amestecam cu zaharul si nuca de cocos,dam un clocot si lasam la racit ,timp in care nuca de cocos se inmoaie. Cu acesta insiropam blabul taiat in 2 si racit.


Crema: Ciocolata se topeste in frisca lichida incalzita pe aragaz. Lasam sa fiarba amestecand continuu. Pentru a se ingrosa usor crema folosim plicul de gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj (punem plicul de gelatina granule la inmuiat in 100-150 ml apa,dupa ce s-a umflat topim in cuptorul cu microunde timp de 30 secunde). Incorporam gelatina usor in crema alba.


Asamblare:Taiem blatul in 2,insiropam,punem jumatate din crema,presaram nuca de cocos,apoi partea a 2 a de blat,insiropam iarasi si punem restul de crema si decoram cu fulgi de cocos.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

oarangerozz 1

16.03.2013, 19:40

a facut cineva prajitura dupa reteta asta?
sigur sunt 200g de nuca de cocos la sirop?

Bya Ralu 1

28.07.2013, 19:35

imi place retetea

FlaviaD 1

28.07.2013, 22:23

Wow! Trebuie sa fie tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah-Mat (for Miruna)