Prajitura Raffaello

de corina241 in Prajituri, 15 Oct 2012 | 22143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri fulgi nuca de cocos
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ciocolata alba
  • 1 plic gelatina alba
  • Sirop:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 200 g nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Blatul: Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana obtinem bezeaua lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul si incorporam in bezeaua lucioasa. La sfarsit faina,nuca de cocos si praful de copt.


Siropul:Laptele il amestecam cu zaharul si nuca de cocos,dam un clocot si lasam la racit ,timp in care nuca de cocos se inmoaie. Cu acesta insiropam blabul taiat in 2 si racit.


Crema: Ciocolata se topeste in frisca lichida incalzita pe aragaz. Lasam sa fiarba amestecand continuu. Pentru a se ingrosa usor crema folosim plicul de gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj (punem plicul de gelatina granule la inmuiat in 100-150 ml apa,dupa ce s-a umflat topim in cuptorul cu microunde timp de 30 secunde). Incorporam gelatina usor in crema alba.


Asamblare:Taiem blatul in 2,insiropam,punem jumatate din crema,presaram nuca de cocos,apoi partea a 2 a de blat,insiropam iarasi si punem restul de crema si decoram cu fulgi de cocos.



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

oarangerozz 1

16.03.2013, 19:40

a facut cineva prajitura dupa reteta asta?
sigur sunt 200g de nuca de cocos la sirop?

Bya Ralu 1

28.07.2013, 19:35

imi place retetea

FlaviaD 1

28.07.2013, 22:23

Wow! Trebuie sa fie tare buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

ieri la 18:16

Prajitura de toamna cu fructe si budinca

de oanapl 6

ieri la 16:19

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si ciocolata