Savarine

de lilik in Prajituri, 14 Noi 2010 | 2958 vizualizari

 

e prima data cand fac si sunt intr-adevar satisfacuta de rezultat..

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri de pesmet fin
  • 2-3 linguri de faina

pt sirop:

  • 450 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 7 linguri esenta de rom

pt umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pliculet de vanilie
  • dulceata de cirese
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

batem ouale cu zaharul timp de 20 min cu mixerul.


ametecam pesmetul cu faina dupa care le adaugam in ploaie peste oua ,amestecand de jos in sus sa nu se lase.


ungem formele cu unt si le tapetam cu pesmet dupa care punem compozitia.nu umpleti cu compozitia ci lasati 1 deget ca se poata umfla.


le dam la cuptorul preancalzit la 160° pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.


facem siropul astfel:punem apa cu zaharul la fiert pana cand zaharul s-a topit,dupa care il luam de pe foc si adaugam esenta.


cand savarinele sunt gata le scoatem din forme si le punem intr-un vas inalt si turnam deasupra siropul.le dam la frigider cateva ore ca sa absoarba tot siropul.


pregatim frisca si taiem capacele savarinelor.deasupra capacelor punem dulceata de cirese si umplem cu frisca dupa preferinte

 

TIPS-URI

1

este recomandat sa le facem seara pt a doua zi k sa le putem lasa la frigider o noapte intreaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

14.11.2010, 11:35

sa imi opresti una

ela 1

14.11.2010, 14:46

si mie imi plac

lilik 1

14.11.2010, 16:09

multumesc fetele si papati sa va fie de bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana