Desert briose cu mere caramelizate

de Rocsi in Prajituri, 19 Noi 2021 | 604 vizualizari

 

Ce mai punem dimineata in pachetul celor mici? Ce mai servim dulce langa o cafea? Ne mai punem intrebarea asta! Niste simple briose cu mere sunt grozave! Le-am facut atat de repede si sa nu mai zic cat de mult le-a placut alor mei! In cazul meu, le-am pregatit fara zahar, deci mi-am permis sa mananc chiar doua, fara prea multe remuscari! 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 170 gr indulcitor pulbere (sau 170 gr zahar)
  • 50 gr unt topit
  • 30 ml ulei
  • 150 gr iaurt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie bourbon
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 2 mere potrivite
  • 1 lingura indulcitor gold (sau 1 lingura zahar brut sau de cocos)
  • scortisoara
  • 1/2 lingurita de unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mere caramelizate:

Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le lasati pana scade tot lichidul si se caramelizeaza usor. Focul sa fie la mic. Le dati deoparte, le lasati sa se raceasca.

Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Untul topit il amestecati cu uleiul si iaurtul. Incorporati galbenusurile, apoi amestecul de unt-ulei-iaurt. Adaugati vanilia, esenta de portocale si praful de copt. Cerneti faina, o adaugati in 2-3 transe, amestecati usor cu o paleta de silicon.

Intr-o tava de briose puneti hartiute, apoi turnati compozitie cat sa le umpleti pe 3/4. Deasupra puteti cu o lingurita, mere caramelizate. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, 20-22 de minute. Trebuie sa fie rumene si coapte (faceti testul cu scobitoare). Le scoateti din cuptor cand sunt gata, le lasati sa se raceasca si serviti. Din aceasta cantitate mi-au iesit 15 briose!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7477 puncte

katty

6942 puncte

Constelatialeu

4888 puncte

Rocsi

4850 puncte

Anett

4283 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Bradut din turta dulce
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Briose negrese