Tort la metru cu glazura de lamaie

de Gherca Daniela in Prajituri, 5 Apr 2015 | 4563 vizualizari

 

Un desert ieftin si foarte aspectuos pentru a impresiona!

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • un praf de sare
  • 1 cana de faina
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de lamaie
  • 50ml ulei
  • 2-3 linguri cacao

Pentru crema:

  • 1 plic crema de prajituri cu aroma de lamaie
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri de zahar

Pentru glazura:

  • 1 pahar zahar pudra
  • zeama de la o lamaie mai mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort la metru cu glazura de lamaie:

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate un galbenus pana incorporam bine totul, punem aromele, uleiul si la sfarsit faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Dam compozitia in 2, si o parte o amestecam cu cacao. Turnam compozitia alba si cea maro in tavi de chec si dam la cuptor, facem testul cu scobitoarea.


Lasam checurile sa se raceasca si le taiem felii. Umplem fiecare felie de chec (una alba- una maro) cu crema de lamaie, pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj pana ce terminam de umplut toate feliile.


Deasupra am facut o glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie, am amestecat bine si am turnat usor peste tortul obtinut.


Este mai rapid, dar si delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la metru cu glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sim0na 1

06.04.2015, 18:24

Una din retetele copilariei mele..

Gherca Daniela 1

06.04.2015, 18:33

SimOna

mihaelar63 1

07.04.2015, 03:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de branza si nesquik