Tort la metru cu glazura de lamaie

de Gherca Daniela in Prajituri, 5 Apr 2015 | 3175 vizualizari

 

Un desert ieftin si foarte aspectuos pentru a impresiona!

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • un praf de sare
  • 1 cana de faina
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de lamaie
  • 50ml ulei
  • 2-3 linguri cacao

Pentru crema:

  • 1 plic crema de prajituri cu aroma de lamaie
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri de zahar

Pentru glazura:

  • 1 pahar zahar pudra
  • zeama de la o lamaie mai mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort la metru cu glazura de lamaie:

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate un galbenus pana incorporam bine totul, punem aromele, uleiul si la sfarsit faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Dam compozitia in 2, si o parte o amestecam cu cacao. Turnam compozitia alba si cea maro in tavi de chec si dam la cuptor, facem testul cu scobitoarea.

Lasam checurile sa se raceasca si le taiem felii. Umplem fiecare felie de chec (una alba- una maro) cu crema de lamaie, pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj pana ce terminam de umplut toate feliile. 

Deasupra am facut o glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie, am amestecat bine si am turnat usor peste tortul obtinut.

Este mai rapid, dar si delicios! 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort la metru cu glazura de lamaie-0
Tort la metru cu glazura de lamaie-1
Tort la metru cu glazura de lamaie-2
Tort la metru cu glazura de lamaie-3
Tort la metru cu glazura de lamaie-4
Tort la metru cu glazura de lamaie-5
Tort la metru cu glazura de lamaie-6
Tort la metru cu glazura de lamaie-7
Tort la metru cu glazura de lamaie-8
Tort la metru cu glazura de lamaie-9

COMENTARII (30)

Sim0na

Sim0na 1

06.04.2015, 18:24

Una din retetele copilariei mele..

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

06.04.2015, 18:33

SimOna

mihaelar63

mihaelar63 1

07.04.2015, 03:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!