Desert tarta cu prune si lapte condensat

de Lau in Prajituri, 16 Noi 2018 | 1711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de budinca vanilie
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • Umplutura
  • 500 g prune fara samburi
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 200 ml lapte condensat
  • 3 linguri dulceata de zmeura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune si lapte condensat:

Prunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara.

Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul.

Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece taiat bucati, oul batut, esenta de rom si incepem sa framantam un aluat elastic, nelipicios, posibil sa mai fie nevoie de  faina.

Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, taiem surplusul, intepam cu furculita.

Ungem baza cu dulceata, adaugam prunele si deasupra laptele condesat.

Din surplus facem un grilaj deasupra, eu am uns un pic cu laptele condesat, dam la cuptorul incalzit cca 30 -35 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro