Savarine

de Bon_Jovi in Prajituri, 6 Sep 2013 | 6634 vizualizari

 

Este o reteta pe care o fac des. Este foarte simpla si usor de facut. Iar rezultatul... Va las sa descoperiti singure.

 

INGREDIENTE

  • Pentru savarine:
  • 5 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu pesmet
  • 1 lingura faina
  • un varf lingurita cu praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 200 gr. zahar
  • 1 sticluta cu esenta de rom (eu folosesc de la Dr. Oetker)
  • Pentru umplut:
  • 500 ml frisca lichida,
  • zahar dupa gust si putina aroma de vanilie (optional)
  • Pentru ornat:
  • gem (dulceata - dar trebuie doar siropul nu si fructele) de capsuni sau zmeura si frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se separa ouale. Albusurile se bat (mixeaza) spuma, se adauga zaharul, galbenusurile si la urma se incorporeaza usor pesmetul amestecat cu faina si praful de copt. Iese un aluat moale. Eu folosesc pentru a le coace o tava pentru briose. Imi ies 12 bucati. Dar am copt si in forme de hartie (de la market) putin mai mari si mi-au iesit 9 bucati (o sa vedeti la poze).


Se umplu formele cu lingura si se coc 15-20 min. la 170 grade.


Intre timp se prepara frisca. Se mixeaza (nu prea mult sa nu se faca unt) frisca lichida si se adauga zahar - dupa cat vreti sa fie de dulce. Eu nu pun prea mult deoarece au suficient zahar de la sirop - si eventual putina esenta de vanilie.


Pentru sirop se pune la fiert apa impreuna cu zaharul iar din momentul fierberii se mai lasa 1 minut. Se da la o parte si se pune esenta de rom. Se lasa la racit


Se "decupeaza" in partea de sus (se pun in tava sau pe platou cu partea ingusta deasupra), se insiropeaza (aveti grija sa distribuiti siropul cam egal pe fiecare prajitura), se umplu cu frisca si se orneaza - doar daca doriti. Se pun la frigider. Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Bon_Jovi 1

23.05.2014, 10:38

Cu mult drag, Comanligia

babi5 1

06.10.2014, 14:49

Bon_Jovi 1

16.10.2014, 22:04

Multumesc Babi5

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura savarina de casa