Prajitura cu ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Mar 2011 | 5021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • o ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc, o lasam pana se topeste oprim focul si o lasam la racit.



Separam albusurile de galbenusuri, le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam uleiul si laptele. Punem crema de galbenusuri peste albusul batut spuma si omogenizam compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si o turnam peste compozitie, amestecand usor cu miscari circulare de jos in sus. La sfarsit punem esenta de vanilie


Tapetam forma cu hartie de copt, dupa care turnam compozitia in ea. Deasupra vom pune ciocolata topita si cu furculita o imprastiem cu miscari circulare prin toata tava. Dam la cuptorul preincalzit 30-35 de minute la foc mic. Verificam facand testul cu scobitoarea.


Dupa ce se raceste scoatem usor din forma si-l rasturnam peste un platou si o taiem.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (19)

cismaru_nicoleta 1

10.03.2011, 14:23

Ce minunat arata.....mai ales in tava...imi place mult de tot...e simpla dar totusi impresionanta

Dana Cristea - pusikmea 1

10.03.2011, 14:36

mulmesc nico, esti o scumpa

adry88 1

09.06.2011, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vieneza (2)