Desert prajitura cu bomboane

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Ian 2021 | 849 vizualizari

 

Sincer nici nu stiu cum sa o denumesc, e un amalgam de arome . Am folosit ''resturi'', bomboane diverse, foi de napolitana, biscuiti, piscoturi...etc.....

 

INGREDIENTE

  • 265 g biscuiti
  • 5 piscoturi
  • 8 foi de napolitana cca 120 g ( albe si maro )
  • 100 g bomboane snickers
  • 175 g bomboane bounty
  • 100 g stafide brune
  • 225 g rahat
  • 200 g nuci prajite si taiate grosier
  • 85 g cacao
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 250 g margarina rama
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 275 g bomboane cu jeleu
  • 100 g ciocolata neagra
  • 80 g smantana 25 % grasime
  • nuca prajita, migdale prajite , macinate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu bomboane:

Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi le-am amestecat cu biscuitii, napolitana si piscoturile. Am adaugat si stafidele si nuca prajita si taiata grosier. Am pus intr-o cratita de inox cacao, zahar si apa si am pus sa fiarba, am tras de pe foc si am incorporat untul si margarina. Crema obtinta am turnat-o peste amestecul de mai sus si am omogenizat bine. Am tapetat cu folie alimentara doua tavi, apoi am asezat un strat de nuca si migdale macinate. Am impartit compozitia de prajitura in cele doua tavi si am presat bine, am dat la rece cat timp am facut glazura din bomboane cu jeleu. Intr-un vas de inox am pus bomboanele cu jeleu si ciocolata, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat, cand a inceput sa se topeasca am adaugat si smantana. Am continuat sa amestec pana ce jeleul a inceput sa se micsoreze. Am ales sa nu-l topesc de tot, sa ramana bucatele mici de jeleu.Am scos tavile din frigider, am intins glazura si am dat din nou la rece pentru cateva ore, apoi am rasturnat pe un platou tava cu prajitura, avem baza glazurata si deasupra nuca si migdalele macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bomboane" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

29.01.2021, 10:49

Super!

Rocsi 1

29.01.2021, 20:31

La cate bunaciuni ai pus in ea, trebuie sa fie super delicioasa!

Gherca Daniela 1

30.01.2021, 09:34

cu asa "resturi" nu are cum sa nu fie super buna!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat