Pain d'epice

de Anamaria7 in Prajituri, 22 Dec 2010 | 2406 vizualizari

 

Pe romaneste, turta dulce! :)) Un pic mai condimentata :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250gr miere
  • 400gr zahar
  • 100ml apa
  • 125gr margarina
  • 6 oua (3 galbenusuri pentru glazura)
  • 1 kg faina
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 2 lgt scortisoara
  • 2 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare
  • 100gr nuca macinata
  • Pentru Royal Icing (pe romaneste, glazura! :)))
  • 3 albusuri
  • 3 cani zahar pudra
  • 1 lg suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pain d'epice:

Aluatul:


Mierea, zaharul si apa se pun pe foc potrivit, iar cand zaharul e topit adaugam margarina. Cand si aceasta s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam putin la racit.


Intre timp amestecam bine faina (doar 700gr), condimentele, sarea si nuca.


Mixam ouale in lichide, apoi adaugam faina, putin cate putin.


!!! Incepeti cu 700gr faina, iar cand framantati mai adaugati pentru a ajunge la un aluat nelipicios, dar totusi nu prea tare. Mie mi-a trebuit totusi tot kgmul de faina.


Aluatul se intinde in foaie de cca 0.5cm grosime pe o suprafata presarata cu faina si se taie cu ce forme vrem. Formele se pun in tava tapetata, iar tava se tine in cuptor cca 20-25min, pana se rumenesc bine.


Dupa ce stau 5min in tava, turtele se muta.


Royal Icing:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final sucul de lamaie.


Impartim in castronele mici si coloram cum ne taie capul :P


Cu un posh/folie pentru dosar cu un colt taiat :P, se orneaza turtele.


 

TIPS-URI

1

Pentru a umple toata suprafata cu glazura, cel mai bine e sa delimitam marginile mai intai, apoi sa lasam sa se usuce si de-abia dupa aceea sa umplem, ca sa nu se reverse :))

2

Turtele au nevoie de vreo 2-3 ore sa se intareasca glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pain d'epice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

23.12.2010, 21:42

lia maria 1

24.12.2010, 10:01

Craciun Fericit !

RuxyRux 1

13.02.2011, 20:55

Placeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce