Chec cu mere si ciocolata

de stefy_a in Dulciuri, 4 Feb 2017 | 758 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari (marime L sau XL)
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 190 g zahar
  • 4 linguri faina
  • un strop de esenta de mar cu scortiosara
  • un mar potrivit
  • cca. 60 grame ciocolata 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si ciocolata:

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit. Galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de ulei si se adauga peste supam de albusuri. Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de jos in sus, pana la incorporarea acesteia. Se adauga si esenta si se amesteca putin.


Marul se curata de coaja, se taie bucatele si se adauga peste compozitie.


Ciocolata se taie bucatele (eu am folosit si 4 bomboane de pom, ratacite printre ciocolata) si se adauga la amestec.


Se amesteca bine si compozitia rezultata si se toarna intr-o tava de copt, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, timp de 50 de minute.


Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

miki_a 1

04.02.2017, 21:56

Eu am o dilemă: de ce apare faina de două ori la ingrediente? Punem toate 10 lingurile sau numai 6 sau 4? De altfel, arată bine!

dantes 1

05.02.2017, 12:03

Bun!

MotanLaOale 1

05.02.2017, 18:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tort frantuzesc