Chec cu mere si ciocolata

de stefy_a in Dulciuri, 4 Feb 2017 | 2842 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari (marime L sau XL)
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 190 g zahar
  • 4 linguri faina
  • un strop de esenta de mar cu scortiosara
  • un mar potrivit
  • cca. 60 grame ciocolata 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si ciocolata:

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit. Galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de ulei si se adauga peste supam de albusuri. Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de jos in sus, pana la incorporarea acesteia. Se adauga si esenta si se amesteca putin.

Marul se curata de coaja, se taie bucatele si se adauga peste compozitie.

Ciocolata se taie bucatele (eu am folosit si 4 bomboane de pom, ratacite printre ciocolata) si se adauga la amestec.

Se amesteca bine si compozitia rezultata si se toarna intr-o tava de copt, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, timp de 50 de minute.

Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

miki_a 1

04.02.2017, 21:56

Eu am o dilemă: de ce apare faina de două ori la ingrediente? Punem toate 10 lingurile sau numai 6 sau 4? De altfel, arată bine!

dantes 1

05.02.2017, 12:03

Bun!

MotanLaOale 1

05.02.2017, 18:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone