Raffaello home edition

de simona72 in Dulciuri, 9 Ian 2019 | 769 vizualizari

 

Cu siguranta va sunt cunoscute indragitele bomboane Raffaello. Editia de anul acesta a bomboanelor Raffaello este una reinterpretata. Am pornit de la ideea de a face nuci umplute. Pentru ca nu am aceasta forma de nuci, ci una de cosulete, am decis sa fac un aluat ca cel de nuci dar in alta forma. Pentru umplutura am optat pentru ceva asemanator cu celebrele bomboane. Ce-mi place la ele este ca se pastreaza foarte bine in cutii metalice la fel ca si fursecurile.
Pentru ca este o perioada aglomerata din punct de vedere culinar in preajma Sarbatorilor de iarna, am hotarat sa aduc pe masa acest desert fara zahar. Pentru un echilibru culinar am inlocuit zaharul alb cu indulcitorul natural pe baza de stevie de la Green Sugar.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de cosulete:
  • 2 oua
  • 100 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet Green Sugar cu aroma naturala vanilie Bourbon
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 420 gr faina
  • Pentru crema Raffaello:
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt gras
  • 300 gr lapte praf
  • 150 gr fulgi de nuca de cocos
  • 3 linguri pulbere Green Sugar
  • 1 pliculet Green Sugar cu aroma naturala de vanilie Bourbon
  • 50 gr ciocolata neagra
  • Alune de padure
  • Pentru decor:
  • 50 gr fulgi de nuca de cocos
  • Alune de padure
  • Bezele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raffaello home edition:

Pentru aluat: se mixeaza ouale intregi impreuna cu sarea si indulcitorul. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga treptat faina si se mixeaza cu paletele pentru framantat aluatul. In momentul in care mixerul nu mai face fata, se framanta aluatul cu mainile pana devine ferm si nelipicios. Se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 1-2 ore.


Pentru crema Raffaello: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune laptele si untul. Dupa ce untul s-a topit, se adauga indulcitorul, vanilia si laptele praf. Se mentine craticioara la foc mic sau pe baie de aburi (pentru a evita sa se prinda compozitia), se amesteca cu un tel pana laptele praf este dizolvat complet. Adaugam nuca de cocos, amestecam pentru incorporare si lasam compozitia sa se raceasca la temperatura camerei. Ulterior se pune la frigider pentru a se intari compozitia.


Ciocolata neagra se topeste pe baie de aburi. Se scufunda o aluna de padure in ciocolata topita, dar nu de tot. Ciocolata are rol de liant, ea face ca aluna sa stea lipita de cosulet. Aluna „patata” cu ciocolata se pune in cosulet. Cu o lingurita se ia din umplutura si se umplu cosuletele. Se preseaza umplutura cu dosul linguritei. Se tavaleste crema cu tot cu cosulet prin fulgi de nuca de cocos. Se pot lasa asa, simple, sau se pot decora cu alune de padure sau bezele mici.


Se pastreaza in cutii metalice pentru fursecuri, timp de 2 saptamani. La mine atat au rezistat J))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaello home edition" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

10.01.2019, 13:46

Rocsi 1

10.01.2019, 19:53

Simona, ce minunatii dulci ne-ai adus!

mirela0911 1

14.01.2019, 11:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca cu branza dulce
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta impletita cu mere si stafide