Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure

de Rocsi in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 1735 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Adoram papanasii, ne plac atat de mult, ca daca ar fi dupa noi, am manca aproape zilnic, dar ne abtinem ca au ceva calorii :D...Hai ca va las si voua cativa si sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 g branza de vaci ( a fost mai cremoasa a mea)
  • 1 lingura cu varf smantana rece
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 350-400 gr faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • smantana pentru servit
  • dulceata de mure
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure:

Reteta de preparare a papanasilor


Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie. Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam. Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam sa mai punem faina. Daca aveti o branza mai uscata cu siguranta o sa va trebuiasca mai putina faina. Il lasam la odihnit 15 minute la frigider. Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucati de aluat si formam niste inele mai mari si cateva bilute. Intr-o tigaie incingem ulei, punem papanasii. Ii rumenim la foc potrivit, rand pe rand, pe ambele parti. Ii scoatem pe un platou pe niste servetele de bucatarie. Ii lasam 5 minute sa se racoreasca, punem smantana peste, dulceata de mure si servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

28.06.2015, 21:47

Multumesc mult Gicuta

Andra_Constantinescu 1

30.06.2015, 22:08

Foarte buni!

Rocsi 1

01.07.2015, 10:20

Multumesc Andra

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata